Autor Wątek: rozne dziwne bledy i inne problemy  (Przeczytany 1512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rozne dziwne bledy i inne problemy
« dnia: Maj 12, 2007, 00:16:14 am »

karas5555

• Gość
witam. nie wiem czy juz to bylo poruzane ale nie moge znaleźć informacji na ten temat. jeśli była o tym mowa na forum  to proszę o lynk.

problem z moją rakietą jest taki że komputer wyświetla rozne błędy takie jak 35,42,44,45 tylko nie wszystkie na raz tylko tak mniej więcej co dwa dni inny.  wobroty falują i czasem gaśnie to fakt (wyjaśnia to bład 35) ale te inne to nie wiem... mam jeszcze jeden mały problem. ostatnio wymieniałem moduł ( nie chodził na 2 i 3 cylindrze) i od tamtej pory mam problenm z uruchamianiem silnika :( jak już odpali to normalnie chodzi ładnie na 4 cylindrach ale jak go zgaszę to znów sie zaczynają jaja z odpałem :( tak jakby przy odpalaniu znów na tych 2 i 3 nie chodził. czym to może być spowodowane?

polonez 1995 GLI (gaz)

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2007, 12:56:36 pm »

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2007, 22:54:35 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Podjedź do Radomia.. zerkniemy. Zobaczymy.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2007, 23:33:55 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
LPG posiadasz??
tak jak kolega podał kody błędów sonda, krokowa i modulik. czyli wsadziłem sprawny inaczej, bądź cewka pada.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2007, 16:52:33 pm »

karas5555

• Gość
kurde ciekawe co się dzieje z tym modułem. Wziołem go od kumpla z powypadkowego poloneza. Przed wypadkiem smigał mu dobrze. Jeszcze później po wypadku robił odpał silnika i  nie było problemów. A jak można sprawdzić cewki? i jeszcze pytanie czy możliwa jest podmiana elektronicznego zapłonu na zwykły ze starszego poloneza? Wtrysk też by się przydało wymienić bo czasem mam problem z jazdą na benzynie a na gazie śmiga bez problemu i właśnie z tąd myśl żeby założyć zwykły zapłon, zwykły gaźnik i zwykłą pompkę paliwa. (tylko czy jest sens)

[ Dodano: 25 Maj 2007 01:49 ]
Problem odpału się rozwiązał (naprawa pompki paliwa) zostaje tyko przerywanie na wysokich obrotach. Zmienię moduł i się zobaczy