Autor Wątek: Przepalający sie bezpiecznik wycieraczek  (Przeczytany 1883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przepalający sie bezpiecznik wycieraczek
« dnia: Maj 15, 2007, 22:15:21 pm »

Miriusz

• Gość
Witam wszystkich .
Potrzebuje rozwiazania problemu z którym nie spotkałem sie w  starych  tematach otórz
mam poloneza trucka 1.9D ROK 97 i na pierwszym biegu  wycieraczek przepala sie bezpiecznik niebieski 15 a na następnych biegach chodzi dobrze szukam rady gdzie szukac przyczyny  !!!

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2007, 00:58:22 am »

rob103

• Gość
Pewnie przedarł Ci się kabel i robi zwarcie.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2007, 09:04:37 am »

SerU#408

• Gość
Do silnika wyciraczek dochodzi kilka kabli i jeden z nich jest odpowiedzialny za prace na najwolniejszym biegu. Zapewne on sie wlasnie przetarl jak zauwazyl rob103. Pamietaj, ze silnik wycieraczek jest sterowany masa wiec prawdopodobnie masz takze przetarty ktorys "+"

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2007, 17:13:15 pm »

drifting89

• Gość
mam pytanie mam podobny problem tylko ze w moim polonezie caro 1.6gle  jest jeden bezpiecznk 16A odpowiedizalny za swiatla migacze wycieraczki i co p[rzekrece kluczyk idzie dym i sie pali bezpieczni k gdzie szukac przyczyny kable wszytkie sa niepoprzecierane ??

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2007, 00:49:06 am »

beton

• Gość
Cytat: "drifting89"
mam pytanie mam podobny problem tylko ze w moim polonezie caro 1.6gle  jest jeden bezpiecznk 16A odpowiedizalny za swiatla migacze wycieraczki i co p[rzekrece kluczyk idzie dym i sie pali bezpieczni k gdzie szukac przyczyny kable wszytkie sa niepoprzecierane ??

- odłącz przerywacz kierunkowskazów ,
- przekźniki od świateł mijania (jeden z żółtych po prawej stronie) i drogowch (pierwszy od przodu auta).
- wycieraczka szyby tylnej i przedniej ( w obydwu przypadkach to jest odłączenie kostki jedna przy silniku pod maską a druga za dywanikiem po stronie wlewu paliwa)
- sprawdź jeszcze pompke od spryskiwacza (tył przód)
- programator wycieraczek

spr. miernikiem  napięcie  przed zapodaniem bezpiecznika.