Autor Wątek: problem z swiatłai mijania oraz swiatłem wstecznym  (Przeczytany 1666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z swiatłai mijania oraz swiatłem wstecznym
« dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:11:08 pm »

kubus_223

• Gość
mam poldka caro z 1994 roku ładowałem akumulator  przez noc i podłączyłem go aby  móc jechać DO PRACY NIESTETY NIE DZIAłAJą SWIATłA MIJANIA długie oraz wstecznego co może byc przyczytną wymieniłem przekaznik oraz bezpieczniki swiatła napewno są dobre.pomocy

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:13:45 pm »

kisiel

• Gość
a przewody sprawdził??

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:26:43 pm »

elektrokiler

• Gość
Gotowej recepty raczej nikt ci nie poda jeśli nie jest to uszkodzenie przełącznika, przekaźnika lub przepalony bezpiecznik. Sprawdź jeszcze przełącznik.

Pozycyjne działają ? Wsteczne mogą nie działać z powodu uszkodzonego włącznika (przy skrzyni) lub uszkodzonych przewodów.

[ Dodano: 2007-06-13, 23:27 ]
A czemu ładowałeś akumulator ? Masz problemy z ładowaniem w poldku ?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:51:16 pm »

beton

• Gość
sprawdź kabel który idzie z akumlatora do alternatora , czy nie jest ukręcony?

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2007, 00:01:51 am »

kubus_223

• Gość
Cytat: "elektrokiler"
Gotowej recepty raczej nikt ci nie poda jeśli nie jest to uszkodzenie przełącznika, przekaźnika lub przepalony bezpiecznik. Sprawdź jeszcze przełącznik.

Pozycyjne działają ? Wsteczne mogą nie działać z powodu uszkodzonego włącznika (przy skrzyni) lub uszkodzonych przewodów.

[ Dodano: 2007-06-13, 23:27 ]
A czemu ładowałeś akumulator ? Masz problemy z ładowaniem w poldku ?

nie miałem tylko był słaby i go ładowałem poprostu kable są oki

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 14, 2007, 11:19:32 am »

Maro

• Gość
ostatnio miałem podobny problem, może nie dokońca ale radze sprawdzić Ci tzw urządzenie mikroprocesorowe, to urządzenie jest odpowiedzialne za mase rzeczy, u mnie np na skutek spięcia spalilem ten cały mikroprocesor skutkiem było kompletny zgon samochodu czytaj nie podawał paliwa nie dziala stop brak podswietlenia deski rozdzielczej itp.

Re: problem z swiatłai mijania oraz swiatłem wstecznym
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 14, 2007, 11:39:03 am »

kubus_223

• Gość
Cytat: "kubus_223"
mam poldka caro z 1994 roku ładowałem akumulator  przez noc i podłączyłem go aby  móc jechać DO PRACY NIESTETY NIE DZIAłAJą SWIATłA MIJANIA długie oraz wstecznego co może byc przyczytną wymieniłem przekaznik oraz bezpieczniki swiatła napewno są dobre.pomocy

już zrobione  okazało sie że to wina kostki pod stacyjką.dziękuje za szybkie odpowiedzi

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2007, 11:14:48 am »

Boczek48

• Gość
Gdy wlącze postojówki lewy przód mi się nie świeci oraz prawy tył ( stop, prawe oświetlenie tablicy rejestracyjnej ) zarowno z przodu i jak i z tyłu nie liczac oświetlenia tablicy żarówki sa dobre i działają. Sprawdziłem bezpieczniki i był jeden przepalony, gdy wymieniłem go na inny i właczyłem znów światła przepalił bezpiecznik ponownie. Spiecie gdzies robi, ale gdzie?

Poldek 92 r.