Autor Wątek: Caro 1.6 - Gaśnie  (Przeczytany 3116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Caro 1.6 - Gaśnie
« dnia: Czerwiec 17, 2007, 18:42:59 pm »

Grexik

• Gość
Witam.
Od kilku dni mam spory problem z moim poldusiem.
Chodzi o to, że w trakcie jazdy potrafi zgasnąć samoczynnie - zapalaja się kontrolki:
stop, akumulator, silnik, "check engine" i po prostu gaśnie ...
Mam go od 6 miesięcy i do tej pory nie miałem z nim najmniejszych problemów.

Dzieje się to raczej sporadycznie, ale no wolał bym to naprawić jak najszybciej, bo na wczasy się z żoną i dzieckiem wybieram i troche strach takim "niepewnym" wozem się wybrać w trasę.

Proszę  o pomoc, lub chociaż małą podpowiedź.

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:07:06 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Grexik, jaki silnik? czy masz gaz? Czy dzieje sie to przy jezdzie na gazie i na benzynie? Czy dzieje sie to w jakims okreslonym momencie np. po wcisnieciu sprzegla?
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:45:36 pm »

Tom8

• Gość
A czy możliwe jest że może sie coś pochrzanić z kompem jak sie jeżdzi tylko na gazie. Chyba poprzedni właściciel jeżdził mało na benie i mam teraz małe problemy. Po zapaleniu na benie i zostawieniu go na wolnych obrotach obroty mu stopniowo spadaja az w końcu gaśnie. Musze mu dodać troche gazu i wtedy juz nie gasnie na wolnych ale obroty mu wzrastaja  do 1100 obr/ min i potem maleja. Jak jechałem na benie potrafił zgasnąć na luzie jak sie toczyłem.

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2007, 22:50:39 pm »

Luke

• Gość
Cytat: "Tom8"
A czy możliwe jest że może sie coś pochrzanić z kompem jak sie jeżdzi tylko na gazie. Chyba poprzedni właściciel jeżdził mało na benie i mam teraz małe problemy. Po zapaleniu na benie i zostawieniu go na wolnych obrotach obroty mu stopniowo spadaja az w końcu gaśnie. Musze mu dodać troche gazu i wtedy juz nie gasnie na wolnych ale obroty mu wzrastaja  do 1100 obr/ min i potem maleja. Jak jechałem na benie potrafił zgasnąć na luzie jak sie toczyłem.

u mnie bylo podobnie, z tym ze winą był gaźnik (ten badziew od wolnych obrotow sie zepsol) i mialem odentyczne efekty...

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2007, 23:17:11 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Cytat: "Grexik"
Od kilku dni mam spory problem z moim poldusiem.
Chodzi o to, że w trakcie jazdy potrafi zgasnąć samoczynnie - zapalaja się kontrolki:
stop, akumulator, silnik, "check engine" i po prostu gaśnie ...

Sprawdz stacyjke - u mnie było to samo -od czasu do czasu podczas jazdy wszystko gasło. Po jakims czasie peka sprezyna albo wyciera sie kostka i daje własnie taki objaw ze bez powodu wszystko zdycha
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2007, 00:05:51 am »

vox+241

• Gość
Cytat: "Tom8"

pomijając spadające obroty i gaśnięcie na luzie to wszystko jest okej? Dobrze się zbiera na benzynie? Nie przerywa, szarpie?

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2007, 22:08:26 pm »

Tom8

• Gość
Tak wszystko gra poza tymi spadającymi obrotami i gasnieciem na luzie , aczkolwiek to gaśniecie na luzie zdarza sie żadko jak narazie

Caro 1.6 - Gaśnie
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:15:05 pm »

Grexik

• Gość
Nie wiem co się stało. Ale już nie gaśnie... zrobiłem nim teraz przez kilka dni naprawde sporo kilosów i nie gaśnie.
Ale chyba i tak muszę wziąć się za przeczyszczenie membranki od gazu, bo to może jej wina była.