A ja gdzieś słyszałem że ponoć na się założyć bendix od łady ale musi byc używany bo coś tam z wymiarami jest nie tak. Jak znajdę zapasowy rozrusznik od OHV to sprawdzę jak jest z tymi rzeczami i czy da się to jakoś spasować.Jak nie to stary rozrusznik albo pójdzie na złom albo go sprzedam za flaszkę
A co do rozrusznika z cromy to ma jedną zaletę - jest ze 3 razy lżejszy niż oryginalny od 131/132/argenty oraz super kręci.W środku ma przekładnię satelitarną dlatego sam silniczek jest malutki.
Dla chcących założyć od cromy, napiszę jeszcze raz , bo Elwood już to pisał - trzeba rozpiłować lub tak jak ja zrobiłem przewiercić przez otwór w skrzyni nową dziurkę - 2 górne pasują bez problemu , za to dolna niestety nie.Druga różnica to że ten z cromy trzeba przykręcić dłuższymi śrubami z podkładkami bo podobnie jak skrzynia jest przelotowy (nie ma gwinu). Ostatnia niespodzianka to że kabel od wzbudzenia nie jest na wsówkę ale przykręcany więc z tym trzeba jakoś również poradzić.(ja dorobię przed wsadzaniam silnika kabelek przykręcany do rozusznika z jednej strony a z wtyczką jak w starym rozruszniku z drugiej)