Autor Wątek: Centralny zamek w poldku 1,6gle `95r  (Przeczytany 3328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Centralny zamek w poldku 1,6gle `95r
« dnia: Sierpień 13, 2007, 15:07:53 pm »

Mateusz

• Gość
Witam!! Kupiłem centralny zamek do poloneza `95r 1,6gle. Niestety nie wiem jak mam sie zabrać do jego montażu  :roll: . Proszę o szczegółową instrukcje montażu.
http://allegro.pl/item219615530_centralny_zamek_4drzwi_sterownik_na_pilota.html

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2007, 23:25:19 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
szczegułowa instrukcje otrzymasz wraz z centarlnym.Potrzebujesz pociagnac plus i mase,mase do karoserii plus z akumulatora z bezpiecznikiem 10A np.Mastery to te z 5 kablami,łączysz je kolorami i  montujesz w przednie dzwi.Silowniki musisz umiescic wg własnego uznania,a zobaczysz mozliwosci po zdjeciu tapicerki dzwi.Z tyłu mozesz dac je pionowo pod tylnym trójkatem albo poziomo w miejscu popielniczki,cóz wiecej chciałbys wiedziec??
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2007, 09:27:39 am »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
temat już poruszany, ale masz tu wskazówki http://www.fsoptk.pl/forum/viewtopic.php?t=14878&postdays=0&postorder=asc&start=0
W Twoim poldlku jest już centralka po lewej stronie i tam jest zostawiony chyba nawet przewdód sepecjalnie na alarm/centralny. Zaopatrz się w książkę:D
FSO Polonez Caro 1.6 k16 :) lpg 92' L-46
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2007, 21:28:22 pm »

Eddek

• Gość
Ja zakladalem central w 2 poldkach swoich, w obu tylne silowniki montowalem w tym samym meijscu i takie sa moje spostrzezenia:

Na foto #1:
1 - sruba, ktora czasem lubi sie zahaczyc o rygiel i otweiranie od srodka jest niemozliwe :)
2 - odleglosc miedzy silownikiem a ryglem, jesli zamontujesz za blisko - patrz wyzej :D
Foto #2 - dosc obrazkowo zaznaczone miejsce gdzie wyladowala u mnei popielniczka, wiec ciegno poszlo troche do gory (kombinerki to wspanialy wynalazek, szczegolnie w parach :D)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2007, 14:36:08 pm »

Mateusz

• Gość
:idea: Moglibyście dać trochę więcej zdjęć jak to ma wszystko wyglądać bo z podłączeniem to myślę że sobie poradzę(tylko jeszcze powiedzcie gdzie masę mam podłączyć??).  :roll:

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2007, 15:09:41 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
Cytat: "Mateusz"
tylko jeszcze powiedzcie gdzie masę mam podłączyć??  :roll:
Masę od czego?? Od centralki??
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2007, 15:45:32 pm »

Eddek

• Gość
No innej masy nie ma :]

Ja mase wzielem z kolumny kierownicy.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2007, 16:11:49 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
:D na a ja z pod przerywacza kierunków.
były #1935

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2007, 15:23:22 pm »

Mateusz

• Gość
:D hehe dzięki za rady dotyczące podłączeń a teraz jak byście mogli to proszę o wrzucenie zdjęć jak to wygląda z przodu z tyłu i w ogóle(proszę o dużą ilość tych zdjęć żebym się we wszystkim połapał)   :mrgreen:

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2007, 22:55:32 pm »

marcij

• Gość
Jak zdejmiesz tapicerke to trzeba wszystko ogladnac, poprzymierzac , pomyslec (!) i dasz sobie rade. Zejdzie Ci na tym troche dluzej , ale dasz rade i zdobedziesz nowe doswiadczenia. Ja jak montowalem u siebie pierwszy raz to zeszlo mi chyba z 6-7 godzin pracy, teraz zrobilbym to w polowe.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2007, 23:57:02 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Jak ja montowalem u siebie pierwszy raz to zeszlo mi moze ze 2-3 godziny , liczac czas od odkrecenia pierwszej srubki do przykrecenia ostatniej "na gotowo"
TO naprawde nic trudnego. To praktycznie Plug&Pray (wlacz i modl sie ;P )
centralka, plus, masa, kabelki pod dywanikami i w slupki, do drzwi.
Na silowniki 2 otworki, przykrecasz obcinasz drut i juz.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2007, 18:03:45 pm »

Eddek

• Gość
Ewentualnie zorganizuj sobie druga osobe w celu "zlap&ciag" przy ukladaniu kabli, czasem sie przydaje :)

Polozenie samego centralnego jest dosc proste, kable laczysz kolorami, czerwony pd aku +, czarny pod aku - albo jakas wieksza srube w aucie i tyle.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 24, 2007, 20:36:58 pm »

klimek83

• Gość
ostatnio podłączałem (przyznam sie że to był mój pierwszy raz ) centralny w seicento
i spostrzeżenia są takie, że najbardziej pracochłonnym jest wykombinowanie umieszczenia siłowników a reszta to podłączanie kolorami kabli

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 26, 2007, 22:29:33 pm »

Mateusz

• Gość
:mrgreen: a moglibyscie troche zdjec wrzucic

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 26, 2007, 23:43:56 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
ale to naprawde nei jest skompikowane,nie sadze zeby ktos robił foty...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2007, 09:27:04 am »

Eddek

• Gość
No kurde, masz wiazki pospinane i laczysz zielony z zielonym, niebieski z niebieskim, brazowy z brazowym i tak dalej... Wszystkie kable ukladasz tak, zeby sie nie walaly wszedzie, najlepiej pod dywaniki, gdzies w desce i co tylko. Jedna rzecz, to jesli silowniki z tylu montujesz tam gdzieja, to silowniki musza byc podlaczone odwrotnie (zielony w niebieski i niebieski w zielony), bo inaczej przod sie bedzie zamykac a tym otwierac i vice-versa.

Co do montowania centrala w Italianach, to jakis czas temu zakladalismy z kolega Bzikiem central w Kropku II. Co za baran wymyslil, zeby rekaw karoseria-drzwi zrobic z zaszybkazlaczka... Konektorow oczywiscie do etgo nie ma, wiec uzylismy funkcji zdolnosci i wiertarki na plastiku :]

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2007, 12:07:34 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Zeby zrobic zdjeci ato trzeba rozkrecic przednie i tylne boczki zeby pokazac co jak i gdzie jest.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 27, 2007, 22:46:15 pm »

Eddek

• Gość
Tu masz foty jak silowniki sa zamontowane w tylnych i przednich drzwiach. Tak mialem to zrobione w Bordoxie i podobnie mam to zrobione w Turkusie.