Autor Wątek: Zimny bardzo trudno odpalic  (Przeczytany 1759 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zimny bardzo trudno odpalic
« dnia: Wrzesień 10, 2007, 10:36:50 am »

misio461

• Gość
Witam Mam Poldka 1995r gli 1,6 Pb  i gaz.i mam taki problem że jak odpalam na Pb to nie chce się uruchomić silnik trzeba bardzo długo nim kręcić  i wreszcie  zaskoczy ale jest bardzo słaby i na obroty wchodzi dopiero po pewnym czasie na gazie zapala pierwszy raz dobrze ale jak tylko zgaśnie to drugi raz też są poważne problemy  z odpaleniem ale na obroty wchodzi od razu nie tak jak na Pb.Problem ten jest tylko rano na zimnym silniku.
Dodam że świece i przewody wymieniłem na nowe

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:30:24 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Mas zźle ustawioną instalke gazową bo powinien chodzic, ale w wiekszosci przypadkow jes ttak ze przy zimnym rozruchu na gazie jesli zgasanie ci samochod to jest problem zeby odpalic bo zamarza reduktor. Na benzynie ze nie chce palic.... a pompa daje odpowiednie cisnienie ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2007, 13:42:34 pm »

txxxx

• Gość
spra2wdz pompe paliwa i mimosrut, filtr paliwa, i gaznik, ustawienia mieszanki,

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2007, 14:07:29 pm »

Offline Dimmu_

• Sympatyk
    • PN 1983
    • CzyszczenieAuta - Kompleksowa Kosmetyka Samochodowa
W GLI raczej nie ma gaźnika :wink:

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2007, 11:01:31 am »

tomsoo

• Gość
dość typowy objaw słabego ciśnienia pompy paliwa +/lub coś złego dzieje się z modułem zapłonowym.

antidotum na to pierwsze to zalać do benzyny jakiś wynalazek uszlachetniający (pełno tego nawet na stacjach benzynowych - chodzi o przeczyszczenie wtrysku) lub dobrą benzyne typu premium (np. verva) i pojeździć tak przynajmnije ze 100 km. winą być może też zapchany filtr paliwa.

antidotum nba to drugie nie zanam/nie ma.

pozdraiwam.