Autor Wątek: Wyjąca przekładnia JKC  (Przeczytany 2564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyjąca przekładnia JKC
« dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:26:30 am »

maras

• Gość
Moja przekładnia (jkc) strasznie wyje, jak się zaczyna kręcić kierownicą, czyli olej dopływa pod te wszystkie tłoczki :P , to wtedy przestaje, ale bez obciążenia wyje tak, że na postoju tylko ją słychać. układ nie jest zapowietrzony(chyba??), bo wspoma działa bez problemów. Jak z waszymi przekładniami, słychać je w ogóle?? Pewnie będę musiał ją wymienić, bo nie wiem, czy i ewentualnie co by trzeba w niej zrobić :roll:

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2007, 09:17:15 am »

Michal

• Gość
uuuuuuuuuuuuuuuu moja też wyje, ja stawiam na pompe.

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2007, 12:02:06 pm »

wiciu

• Gość
u mnie wyje tylko na max skręconych kołach ale to jest normalne

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2007, 15:24:00 pm »

maras

• Gość
pompa jest z 414, i jest cichutka. Wycie ewidentnie dobiega z przekładni, dlatego,pomimo kilku warstw mat głuszących na grodzi w miejscu przekładni jest oba tak wyraźnie słyszalna. Na zewnątrz ten dźwięk jest prawie nie do wychwycenia. Chyba, ze jest to wina właśnie mojej hybrydy, czyli przekładnia jkc+pompa roverowa, może coś z ciśnieniem jest nie tak :roll:  No ale wspoma działa bez najmniejszych zastrzeżeń(poza hałasem :wink: )

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2007, 08:50:18 am »

kan

• Gość
U mnie pomogła wymiana oleju.

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:54:38 pm »

maras

• Gość
Olej jest praktycznie nowy, jak na ATFa, rok i 4tyś km. Poza tym,zaraz po zmontowaniu wspomy też wyło, wyraźnie jest to słyszalne z przekładni, we wnętrzu, przy pedałach

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2007, 23:13:44 pm »

marcij

• Gość
A czesto jezdzisz z glowa przy pedalach ? Moze poprostu tak ma byc , mnie juz wiele rzeczy w tym samochodzie niepokoilo , a pozniej okazywalo sie ze jednak to jest norma.

Wyjąca przekładnia JKC
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2007, 01:50:31 am »

maras

• Gość
No, ja tej, napisałem,że w taki sposób szukałem skąd dochodzi ten dźwięk. A on jest na tyle silny,że praktycznie zagłusza nagrzanego do 90st, pracującego na wolnych obrotach roverka