Autor Wątek: Problemy z elektryką w Plusie  (Przeczytany 1340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z elektryką w Plusie
« dnia: Październik 04, 2007, 22:54:50 pm »

FALO

• Gość
Witam wszystkich. Mam problem z Polonezem Caro Plus 98 rocznik.
Od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy. Po włączeniu którego kolwiek kierunkowskazu migają mi wraz z nimi wszystkie światła nawet zegary. Czy ktoś wie co może być ?
Druga sprawa czasami mam tak, że wsiądę do auta przekręcam kluczyk i nic się nie dzieje. Jak przekręcę kluczyk w stan gotowości to coś buczy tak jakby za zegarami niedaleko tej pokrywy z kierownicy. Jak odłączę i podłącze akumulator i przekręcę kluczyk ponownie to coś strzela w silniku cyk i nic. Ostatnio nawet poszły dymy z minusowej klamry akusia czy ktoś wie co to może być proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2007, 09:18:40 am »

kan

• Gość
To prawdopodobnie sa problemy z masą. Sprawdż połączenie masy przy silniku. Co do kierunkowaskazów to jest podobny problem.  Jak poprawienie masy silniku nie pomoże na problem z kierunkowskazami to sprawdź dodaktowo masę ośietlenia z tyłu samochodu .

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2007, 10:34:59 am »

FALO

• Gość
Wielkie dzięki za pomoc sprawdzę masę i jak coś zrobię tak jak mówisz poprowadzę dodatkową.

Dzięki i pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2007, 20:02:50 pm »

wysza

• Gość
witam wszystkich.Podobnie jak kolega mam problem z silnikiem jak przekręcam kluczyk w stan gotowości to coś strzela w silniku cyk cyk i nic.                                                              

był bym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam dla wszystkich fanatyków i fanatyków  FSO  . :D     8)

wysza