Autor Wątek: Radia  (Przeczytany 30585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radia
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 23, 2007, 08:23:26 am »

PEPCIO

• Gość
Cytat: "Mariusz"
ale pier...cie aż sie zygać chce radio ma być funkcjonalne łatwe w obsłudze, komponować sie z elementami samochodu co wy k....a chcecie od wzmacniacza w radiu 4x27W żeby wam dach zerwało. Macie jakieś badziewne instalacje głośnikowe  i tak piszecie  bzdury,  każde radio markowe powtarzam markowe  wypuszczone z fabryki macierzystej nie tam jakiś chinol  zagra naprawde ładnie, pod warunkiem że  instalacja będzie dobrze wykonana i scena muzyczna w aucie ustawiona odpowiedno, (a nie montowanie głośników gdzie sie da i firm typu alphard i boshman) Dodam że Poldek nie jest autem zbyt dobrym w sensie akustyki a już atu to wogóle.
Więc jeśli chodzi o same radia pod względem które ładniej gra to to jest gówno nie opinia.. bo jednemu będzie to samo ładniej w aucie grało niż 2 a komu innemu jeszcze gorzej.  Ja osobiśćie  najgorsze doświadczenie mam do firmy VDO - Dayton ze względu nie jakośći dżwięku jak już wspomniałem tylko do ścierających się szybko guzików, Kenwooda do niefunkcjonalnego joysticka w niektórych modelach szczególnie niższa póła.

Widzę , że Cie nieco ponosi. Daj sobie na luz i nie obrażaj ludzi. Co do Twojego stwierdzenia cytuję: ,,każde radio markowe powtarzam markowe  wypuszczone z fabryki macierzystej nie tam jakiś chinol  zagra naprawde ładnie, pod warunkiem że  instalacja będzie dobrze wykonana i scena muzyczna w aucie ustawiona odpowiedno'   - to uwierz mi że się mylisz i to bardzo. Radja różnych marek, a nawet różne modele tych samych producentów prezentują czasami skrajne właściwości Audio dlatego też człowiek kupuje to co mu najmilej w ucho wpada. Fakt że odpowiednie rozmieszczenie dobrych głośników to połowa sukcesu, ale nie każde radio napędzi te głośniki tak aby dało się tego słuchać.
Są firmy które robią sprzęt o przecietnych właściwościach Audio (np: dla mnie taką firmą jest Sony, oczywiście nie wszystkie ale wiekszość dolnej i średniej półki) i choćbyś wsadził do samochodu głosniki za milion złotych i niewiadomo jak ustawił tą Twoją ,,Scenę muzyczną' to i tak radio będzie kaleczyć muzykę której słuchasz.

Pozdrawiam.

Radia
« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 23, 2007, 10:54:04 am »

tomallus1

• Gość
Cytat: "Mariusz"
nigdy nie słyszałeś o kompresji plików
Dla mnie to jest koniec twej wiedzy na temat CA. Zdaje się, że masz na myśli mp3. Dobre granie wyklucza mp3.

Radia
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 23, 2007, 13:11:51 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
I mój temat z pytania o to jakie radia występują w poldkach najczęściej przerodził się w wojne na poglądy   :D
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

Radia
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 04, 2008, 18:46:57 pm »

ga_cus

• Gość
Miałem Panasonica grało średnio. Teraz mam JVC 4x 45 na mp3 i chula owiele lepiej. Kolega też ma JVC i chwali sobie

Radia
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 06, 2008, 16:28:29 pm »

losmagikos

• Gość
Pytanie co sadzicie Pioneer DEH 2000 MP 4x50 w 22 RMS co sadzicie o tym konkretnym radiu

Radia
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 06, 2008, 19:11:10 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Praktycznie bliźniaczy model do mojego 2929MP (chociaz kolorystyka mi sie nie podoba <żygi> ale to mo gust) i ma coś czego nie ma moje radyjko: Wejscie AUX
natomiast oba są zubożone o przycisk MUTE/ATT.... a czasem tego brakuje.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Radia
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 07, 2008, 17:12:20 pm »

ToM

• Gość
hmm a co sadzicie o 5530 lub 5500 MP :?: bo mam zamiar kupic niedlugo albo wogole 5600 jak wszedlem na allgero to teraz te radia sa tanie jak barszcz :| :)

Radia
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 10, 2008, 10:38:03 am »

losmagikos

• Gość
A jednak mała zmiana wyczytałem na forum ze polecaliście radio Pioneer DEH 2920MP i takowe sobie zakupiłem ;-)) wydaje mi sie ze bedzie okej radio czeka na montaż ;-))

Radia
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 02, 2008, 22:35:56 pm »

Bybs

• Gość
U mnie napiera ALPINE  CDE-9881RB   4x50
narazie chwale sobie :) zobaczymy zajakis czas :D

Radia
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 03, 2008, 16:33:40 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Cytuj (zaznaczone)

Zdaje się, że masz na myśli mp3. Dobre granie wyklucza mp3.

Bu ha ha :D

Jak znajdziesz kolesia ktory uslyszy różnice miedzy MP3 128Kbit a CDAUDIO to stawiam skrzynkę piwa.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Radia
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 03, 2008, 17:04:31 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
Stingerek, wiesz co, z całym szacunkiem ale jak dla mnie to teraz kompletnie się ośmieszyłeś, albo ci słoń na ucho nadepnął. nawet pomiędzy mp3 128k a 320 jest kolosalna różnica, nie mówiąc o cd audio. i wcale nie jestem żadnym audiofilem, ani nie mam jakiegoś wypaśnego sprzętu, a różnicę słyszę.

teraz chyba jesteś coś winien tomallusowi  :mrgreen:
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

Radia
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 03, 2008, 19:05:44 pm »

tomallus1

• Gość
Cytat: "Stingerek"
Cytuj (zaznaczone)

Zdaje się, że masz na myśli mp3. Dobre granie wyklucza mp3.

Bu ha ha :D

Jak znajdziesz kolesia ktory uslyszy różnice miedzy MP3 128Kbit a CDAUDIO to stawiam skrzynkę piwa.

heheh no comment :D .

Radia
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 03, 2008, 19:09:39 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Zapraszam na ślepy odsłuch.
Jesli w samochodzie ktos rozpozna wiecej niż 60% to jest bogiem albo ma przeogromnego farta.
Wykonamy około 100 prób w 10 seriach w każdej różny stosunek MP3 do CDAUDIO (np 2mp3 i 8 cd audio)

Możliwe że na domowym sprzecie stereo bedzie slychac roznice ale na boga nie w samochodzie.
Już nawet na forach audiofilskich ludzie zarzekający się jako audofile potrafiacy uslyszec roznice miedzy przewodem za 10zł i za 10000zł byli rozkladani na łopatki.

100 prób, 100 różnych utworów... podbijam stawkę do dwóch skrzynek piwa i zapraszam do lektury AUDIOVOODOO

Radia
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 03, 2008, 20:23:52 pm »

tomallus1

• Gość
Cytat: "Stingerek"
Możliwe że na domowym sprzecie stereo bedzie slychac roznice ale na boga nie w samochodzie

Czemu uważasz, że ktoś ma w aucie gorszy sprzęt, niż ten w domu? Swego czasu w Fieście miałem prosty zestaw, o którego jakości grania mógłbym pomarzyć w domu. Na kiepskich głośnikach, wzmacniaczach i radyjku, różnicy pewnie nie usłyszysz, ale ja mówię o prawdziwym CarAudio.

Radia
« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 04, 2008, 15:32:21 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Ale my tutaj rozmawialismy o radiach za 300zł a nie o CAR AUDIO za pare tysięcy.
Wtedy owszem ktos kto wie czego sluchac roznice uslyszy.

Radia
« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 04, 2008, 18:20:59 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Ja chciałem tylko przypomnieć żę ten temat założyłem by dowiedzieć się jakie radyjka występują najczęściej w poldkach a nie by rozstrzygać spory ideologiczne :P Ale coś za coś  :D
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

Radia
« Odpowiedź #76 dnia: Marzec 04, 2008, 19:34:48 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
To nie spór ideologiczny ale luźna wymiana zdań na pewien (luźno związany z wątkiem) temat. Przecież nie skaczemy sobie do gardeł :)

Radia
« Odpowiedź #77 dnia: Marzec 04, 2008, 21:21:41 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
nooo,juz jedni tacy tu byli ktorzy na Cz-ach chcieli kosy ladowac.Ale tak to z reguły bywa ze na obiecankach sie skonczyło :D sorry za OT
Ja mam CD i jest dobrze,nie stac mnie na dobre mp3 a chłamu za 300zł nie chce.Mam kilka plyt RW i repertuar czesto zmieniam. :)
  • Jef
  • Czaku

Radia
« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 04, 2008, 23:14:28 pm »

greg-si

• Gość
Cytat: "Mr.D"
Ja chciałem tylko przypomnieć żę ten temat założyłem by dowiedzieć się jakie radyjka występują najczęściej w poldkach a nie by rozstrzygać spory ideologiczne :P Ale coś za coś  :D

Najczęstszym radiem jakie ja widzę w poldkach jest brak radia :)
Pozdrawiam

Radia
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 05, 2008, 19:28:43 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Cytuj (zaznaczone)

nooo,juz jedni tacy tu byli ktorzy na Cz-ach chcieli kosy ladowac.Ale tak to z reguły bywa ze na obiecankach sie skonczyło

Nie ma co, fantastyczni ludzie jeżdżą na Czerniewice.... naprawde warto jechać... zwłaszcza że mam małą zawartość żelaza we krwi to kosa w plecy sie przyda.