Autor Wątek: Podłączenie przewodów do cewki zapłonowej  (Przeczytany 1867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podłączenie przewodów do cewki zapłonowej
« dnia: Październik 22, 2007, 17:14:34 pm »

ToM

• Gość
Mam nastepujący prblem :mrgreen: potrzebuje ko9lejnosc podłączenia przewodów do cewki. Bo jak zmienilem cewke to samochod odpala ale nie działa mi obrotomierz :D i gdzie podłączyć kondesator który znajduje się przy cewce zapłonowej :?:

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2007, 23:00:18 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
o tak

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2007, 17:56:19 pm »

bruns

• Gość
Cytat: "ToM"
nie działa mi obrotomierz :D i gdzie podłączyć kondesator który znajduje się przy cewce zapłonowej
Obrotomierz  musi być podłączony do zacisku cewki z przewodem który idzie do aparatu zapłonowego . Kondensator przeciw zakłóceniowy  przy cewce jest obecnie nie stosowany z racji lepszych kabli wysokiego napięcia .  Możesz go śmiało wy....  bo i tak słabo spełniały swoją rolę i były awaryjne .

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2007, 00:29:24 am »

ToM

• Gość
dzieki za fotki i za rady wszytsko podlaczone dziala jak nalezy :) obrotomierz smniga jak nowy :mrgreen:

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2007, 08:25:48 am »

Fistasz

• Gość
mozecie mi powiedziec przy okazji cewki zaplonowej poco instalacja gazowo jest polączona z cewka? ja u siebie tak mam i nie wiem po co ?

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2007, 17:54:07 pm »

bruns

• Gość
Cytat: "Fistasz"
poco instalacja gazowo jest polączona z cewka?
Po to żeby po wyłączeniu zapłonu elektrozawór odcinał dopływ gazu ze zbiornika do parownika .