Autor Wątek: problem z ładowaniem i elektryką...  (Przeczytany 1356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z ładowaniem i elektryką...
« dnia: Listopad 02, 2007, 18:43:04 pm »

bitbox

• Gość
Witam. Mam poldka atu plus z 98r 1,6 jeden wtrysk. Fixuje mi elektryka: czasami nie ma kontrolki ładowania, czasami pada aku w trakcie jazdy, czasami wskazówka od obrotomierza spada na zero i wariuje jakby coś nie łączyło. Dziwne jest to że gdy słabną światła nie zapala sie kontrolka ładowania. Podobne objawy miałem na wiosne. Spece od takich spraw stwierdzili że teoretycznie wszystko działa jak należy, możliwe że coś z diodami w alternatorze jest nie tak. Elektryka świrowała jeszcze przez tydzień a potem aż do teraz wszystko działało jak należy. Czy mozliwe że to jakieś spięcie? Coś od zimna i wilgoci? Może ktoś z was coś pomoże. Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2007, 18:45:11 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Objawy jak przy roz... to znaczy popsutym altku.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2007, 22:16:39 pm »

bitbox

• Gość
zmieniłem altek i jak narazie spokój :D już myślałem że będe pruł wszystkie kable bo okazało sie że w bagażniku polonez hoduje myszy :D

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2007, 15:30:37 pm »

trei

• Gość
Ja wymieniłem regulator w alternatorze i pomogło. A miałem to samo. Pozdrawiam.

A mi regulator nie pomógł
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2007, 23:20:57 pm »

Jober1978

• Gość
Mam to samo. Czasem pada mi aku po długiej jeździe. Czy jest jakaś niepisana norma co do wymiany szczotek po określonym czasie czy też przebiegu?