Autor Wątek: Plomba FSO na zegarach w caro+  (Przeczytany 1858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Plomba FSO na zegarach w caro+
« dnia: Listopad 03, 2007, 15:28:46 pm »

przemas50

• Gość
Witam,  dzis  przy wymianie żarówki w zegarach mojego  krokodyla, zobaczyłem plombe FSO  która łączy linke  prędkościomierza  z  zegarami, ni  jak nie da  sie  ich wyjąć  bez  zerwania plomby, czy to  moze  oznaczac, że przebieg  jest autentyczny??, czy ktos  z was  tez  miał, bądź  ma taką plombe??, Korkodyla mam od  tygodnia, rocznik 98 GSI, na liczniku 50tyś, fakt  jest taki ze samochód nie  jest zbytnio zchetany,  no może  to ze poprzednich dwóch włascicieli  zbytnio nie dbali o jego czystość, no ale zastanawiam  sie czy pierwszy własciciel,  dziadek który dostał  wylwu, a drugi z grupą inwalidzcką   (mam  jeszcze nalepke:) od którego  kupiłem  autko nie zrobili wiecej  niz 50 tyś.

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2007, 18:41:19 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Cytat: "przemas50"
zobaczyłem plombe FSO która łączy linke prędkościomierza z zegarami, ni jak nie da sie ich wyjąć bez zerwania plomby, czy to moze oznaczac, że przebieg jest autentyczny

pamietaj, ze linka ma 2 konce...
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2007, 20:03:11 pm »

cichociemny

• Gość
Cytat: "Osfald"
Cytat: "przemas50"
zobaczyłem plombe FSO która łączy linke prędkościomierza z zegarami, ni jak nie da sie ich wyjąć bez zerwania plomby, czy to moze oznaczac, że przebieg jest autentyczny

A Polak potrafi :mrgreen:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2007, 21:02:51 pm »

knrdlvn

• Gość
Cytuj (zaznaczone)

Ale ten drugi też jest plombowany...        
 Zresztą faktyczny przebieg a raczej zużycie podzespołów samo wyjdzie w czasie eksploatacji.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 03, 2007, 22:11:11 pm »

bitbox

• Gość
rok temu kupiłem poldka po zmarłym dziadku. jest z tego samego roku co twój tyle że zarejestrowany w 99. przy zakupie miał 48tys nalatane. jeżdże nim rok i ma 70tys. pomimo że był po kilku stłuczkach każdy sie dziwi co to za polonez taki cichy i wogóle nie zniszczony. niedawno miałem okazje przejechać sie kombiakiem (ten sam rok) z przebiegiem niby 123tys. po rozpędzeniu drezyny do zawrotnej prędkości spojżałem na licznik a tu 70kmg hehe mój przy tamtym jest jak merc :D

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2007, 12:11:50 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Cytat: "knrdlvn"
Cytuj (zaznaczone)

Ale ten drugi też jest plombowany....

to moje stwierdzenie maialo sugerowac: sprawdz sobie drugi koniec linki..., a poza tym jak wspomnial Cichociemny "Polak potrafi"... z plombami czy bez nich  :mrgreen:
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)