G.T, ja tak nie mam zamiaru zamiatać Tarpankiem bo by sie na bok obalił, no moze czasem na rondzie sie poszaleje

Bocian, składałem 2 dni nową skrzynkę, stary jest tylko wałek ten na ktorym sprzegło jest założone ale nie jest "zjedzony" wręcz w super stanie, reszta zostałą wymieniona na nówki, choinka odkupiona z zapasu za 30 zł +biegi 20zł, synchronizatory wyciagniete z mojej starej skrzynki po przebiegu 10k, nowe sprężyny do synchronizatorów (2 zł/szt) łożysko na wałek sprzegła oraz wałek wyjściowy 2x 24zł, łożyska na dolny wałk odkupione z zapasów swego czasu na zapas leżały w domu w pudełku, simeringi + uszczelki około 20 zł, 2 tubki silikonu czarngo 14zł, wodziki wyciągniete z 3-ciej skrzyni biegów, podszlifowane troszkę, rozwircone kanały w ktyórych są te kulki zeby biegi nie wyskakiwały, władowane wieksze kulki (bo podszlifowane wodziki), co tam jeszcze, hmmm nakretki na wałki 2+4 zł i to chyba wszystko, wiec zamknąłem sie w 150zł ale strasznie duzo częsci juz było w domu, sądzę że jakbyś chciał kompletnie nówke składać to trzeba by było z około 350zł wyskoczyc bo mi się udało pozałatwiać troszkę od pewnego pana który miał takiego polda a zostały mu nowe części do skrzynki, w sumie wykupiłem resztę którą miał :lol:
[ Dodano: 03 Sty 2008 13:45 ]postępy z prac : mniej wiecej po kolei, na końcu obok sprzęgła widać dospawane polskie sróby do angielskich ze sprzęgła, będa spawane jeszcze ra i wyważane :wink: ktróeś foto przedstawia jak "wytrzymuje" most tarpana nieco wieksze obciażenia