Autor Wątek: Swiece Iskra FE65QS  (Przeczytany 1420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Swiece Iskra FE65QS
« dnia: Grudzień 06, 2007, 15:52:10 pm »

FSO maniak

• Gość
Witam jak wyzej, chodzi mi o swiece Iskra FE65QS. Przeczytalem ze są 4-Elektrodowe i pasują do Poloneza. Szczelina jak w Standarcie 0,7 mm. One są do 1,6, ale czy kots uzywal i w jakim silniku?
Aha, no i jest jeszcze jedna sprawa - moj Poldek nie chodzi na swiecach NGK tych dedykowanych marce FSO BPE06 czy jakos tak. Po prostu po zalozeniu nierowno pracowal trzeba bylo trzymac gaz w podlodze, bo by sie zadusil. Jak wyciagnąlem je z silnika to byly okopcone i takie wilgotne - efekt zalewania. Wrocilem do starej konfiguracji - Iskra Super i chodzi elegancko - swieczki po 2 tys km mają taki bardzo delikatny odcien brązu, podobno dobra mieszanka(ale sam ja ustawialem wiec niewiadomo) Mam 1,5 Gaznik wiec co moze byc przyczyną tego, ze NGK nie spisują sie u mnie najlepiej?

Swiece Iskra FE65QS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2007, 15:58:29 pm »

Buton

• Gość
Jakie oznaczenia mają te NGK?

Swiece Iskra FE65QS
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2007, 16:09:12 pm »

Offline KristofX

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.4GSi16v :D
Cytat: "FSO maniak"
swiece Iskra FE65QS

Aktualnie ich używam w GLIździe 1,6 i nie mam powodów do narzekania. Silnik pracuje równo i bez problemów.
Jak ostatnio do nich zaglądałem miały przejechane jakieś 3,5-4 tyś. i nie były okopcone.
Cytat: BMW Autoklub
...wstąp do PTK... Poza doradzeniem w kwestii silnika i ustawień samochodu, potrafią przeprojektować pół auta na odległość.

'97 FSO Polonez Caro 1.6GLi "F-18"
'00 Daewoo-FSO Polonez Caro Plus 1.4GSi16v "Wisienka"
'98 Subaru Impreza GT

Swiece Iskra FE65QS
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2007, 16:15:28 pm »

FSO maniak

• Gość
Takie jak do Poloneza 1,5 Gażnikowego - BP6ES odstęp 0,7. Sprzedawca zapewnial, ze będą ciorac w moim. Niestety nie da sie na nich jezdzic, ale wlasnie co moze byc przyczyną ze nie chodzi na NGK? Mieszanka zaplon ok na Iskrach wszystko dziala bez problemu.

Swiece Iskra FE65QS
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2007, 16:31:35 pm »

Buton

• Gość
Według katalogu NGK najbardziej zalecane są V-line 4 czyli BP6E. BP6ES, które masz mają miedziany rdzeń i może w tym jest problem.