Autor Wątek: centralny - nie zamyka  (Przeczytany 1696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centralny - nie zamyka
« dnia: Grudzień 09, 2007, 14:09:45 pm »

Offline waw_snow

• Nowicjusz
    • był 1.9 gld '95 jest renault kangoo 1.5dci + santa fe sm 2.0crdi 4x4
mam mały kłopot z centralka. po powrocie od mechanika i zmianie mostu centralka nie zamyka drzwi ale alarm sie uzbraja. mechanik wyjął aku do naładowania bo padł podczas poszukiwania mostu. macie jakieś pomysły bo siłownik w jednych dziwach sie zaciął i nie mogę ich zamknąć...

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2007, 14:12:09 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Mam podobnie w sytuacji kiedy z dwoch masterów jeden zostanie otwarty, a drugi zamkniety - wtedy centralka centralnego głupieje. Radziłbym zrobić coś z tym siłownikiem, albo przynajmniej go odłączyć.

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 14:23:54 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
Jakiego masz Polda? Spróbuj odłączyć aku jeszcze raz
FSO Polonez Caro 1.6 k16 :) lpg 92' L-46
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 14:53:15 pm »

Offline waw_snow

• Nowicjusz
mam poldzia diesla z 95. już odłączyłem i podłączyłem i nadal to samo
a nawet nie wiem gdzie jest jakiś sterownik czy co... bo jak na razie to sie uczę...
no i tak za tydzień będę zmieniał drzwi bo kopiłem od atu ale one nie maja w ogole centralki. a centralny to jednak wygoda:P

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2007, 15:54:06 pm »

Jan Winnicki

• Gość
kolego waw_snow sprawdź sobie czy nie zaśniedziało połączenie elektryczne między centralką alarmu, a sterownikiem centralnego. jeśli masz alarm z centralnym fabryczny to znajdziesz to wszystko za wykładziną na błotniku od strony kierowcy (przynajmniej u mnie tak jest) przy okazji dobrze jest sprawdzić stan wszystkich połączeń elektrycznych i czy cała elektronika nie jest atakowana przez wodę. sterownik alarmu jest dołączony osobno do centralki i wygląda jak czarne pudełko. podobnie wygląda czujnik wstrząsów.

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 16:17:20 pm »

Offline waw_snow

• Nowicjusz
alarm mam firmy silicon i nie wiem czy to fabryczny. to pierwszy poldek w mojej rodzinie od 20 lat:D

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2007, 17:39:43 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
Jak fabryczyny to w drzwiach bedą blachy dedykowane pod silownik tzn. silownik nie bedzie przykrecony bezposrednio do drzwi tylko poprzez tak balche. A jezeli chodzi o elektryke to tak jak Kolega wyzej mowi, zeby sprawdzic czy Ci woda stykow nie zrzarła, czy niema śniedzi nigdzie, czy Ci sie przewod nie przetarł. A wogole silownik drga tak jak by niemial sily otowrzyc czy wogole zadnych oznak zycia?
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:17:40 pm »

Offline waw_snow

• Nowicjusz
żadnych oznak. poldzio stal trochę podczas szukania mostu...

centralny - nie zamyka
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2007, 21:30:57 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
Musisz wziać miernik i zobaczyć czy wychodzi Ci syg. do centralki zamka(bo jak uzbrajasz pilotem alarm to musi Ci sie pokazać syg. idący do centralki zamka). Jak tak to szukaj dalej czy z centralki zamka wychodza syg. na siłowniki.
były #1935