Autor Wątek: Padly swiatla, kierunkowskazy, wycieraczki, spryskiwacz  (Przeczytany 1936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Padly swiatla, kierunkowskazy, wycieraczki, spryskiwacz
« dnia: Grudzień 11, 2007, 18:44:01 pm »

Poldofan

• Gość
Witam
Dzisiaj w czasnie jazdy nagle przestaly dzialac wycieraczki, zgasly swiatla mijania, przestaly dzialac kierunkowskazy, dlugie swiatla,  spryskiwacze. Dzialaja tylko postojowe, jak wlacze mijania wszystko gasnie wlacznie z deska rozdzielcza. Co sie moglo stac? Caro 1991r

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2007, 18:49:58 pm »

pluton_14

• Gość
Sprawdz czy ci nie padl akumulator i klemy albo cos z kostka stacjki sie podzialo, sprawdz tez bezpieczniki.

PZDR Pluton

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:37:04 pm »

Poldofan

• Gość
Cytat: "pluton_14#1889"
Sprawdz czy ci nie padl akumulator i klemy albo cos z kostka stacjki sie podzialo, sprawdz tez bezpieczniki.

Akumulator jest naladowany, klemy oczyszczone. Jesli chodzi o bezpieczniki, ktory to moze byc?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:41:13 pm »

WKLIW

• Gość
mi to wygląda ewidentnie na kostke w stacyjce 2x już tak miałem.
PS kostki obecnie produkowane to straszna lipa oryginał przejeździł w aucie 120kkm a nowa padła po kilki tygodniach założyłem używke ze szrotu i narazie (ponad rok) śmigam bez stresów.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2007, 20:29:29 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
A to nie wina przełączników pod kierownicą?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2007, 21:41:23 pm »

Poldofan

• Gość
Kostka w stacyjce? A co to takiego i gdzie to znajde? Nalezy jeszcze pamietac, ze nie dzialaja swiatla mijania, a wlacznik znajduje sie poza obrebem stacyjki chyba, ze swiatla tez podlaczone sa pod ta kostke?

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2007, 22:53:58 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Zdaje mi sie ze przekaźnik swiatel mijania dostaje plusa na cewke po stacyjce - bez stacyjki świateł mijania nie zapalisz, tylko pozycyjne. Kostka stacyjki znajduje się w stacyjce - po zdjęciu obudowy kierownicy w stacyjce znajdziesz kostkę przykręconą dwiema śrubkami, od niej idzie wiązka przewodów. Przełącznik pod kierownicą też ma tam dwie wiązki, zobacz czy się nie poluzowały itp.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 12, 2007, 10:24:29 am »

Poldofan

• Gość
Odkrecilem obudowe kierownicy ale tam nie ma zadnej kostki. Jest tylko gruba wiazka przewodow, ktore biegna do nasady kierownicy gdzie rozmieszczone sa dookola kazdy przewod w oddzielnym styku. Nizej tez nie ma kostek, sa po lewej stronie ale to przy samej sciance takie prostokatne :)

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 12, 2007, 10:34:07 am »

pluton_14

• Gość
Poldofan, jak masz to metalowe ustrojsto od kluczyka (stacyjke) to szukaj na nim plastiku z przewodami powinna byc taka poczworna kostka i to jest wlasnie kostka stacyjki, w ksztalcie takie polksiezyca.

PZDR Pluton

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 12, 2007, 16:04:37 pm »

Barto

• Gość
Na pewno kostka stacyjki

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 12, 2007, 16:07:15 pm »

Poldofan

• Gość
Panowie wymienilem ta kostke i dziala!!! Jestescie genialni:) Dzieki Pluton za obrazowe wyjasnienie, jestem lama samochodowa;)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 12, 2007, 16:25:03 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
no...mowiłem   :lol:  :mrgreen:
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW