Otoz sprawdzilem , mam bardzo podoobny FOX 101bs, wiec jest to tak jak mowilem kompaktowy alarm, wszystko jest w centralce, naprawa nieoplacalna, wiec jesli chcialbys zalozyc nowy alarm , to musisz miec nie tylko centralke , ale jeszcze syrenke i czujnik wstrzasowy , lub inne czujniki , jakie juz tam chcesz. Za to masz juz polozona instalcje , czli zasilanie , diode, kierunki, odciecie zaplonu.
Co do odciecia to wiem , juz od roku sie zabieram za to zeby to uporzadkowac wszystko, ale jakos mi schodzi. Auto zdarzalo mi sie zostawiac otwarte na noc wiele razy(dopoki nie mialem centralnego zamka), przez ostatni tydzien nie mialem czasu zabrac sie za naprawe tylnego zamka i tylne drzwi sie nie zamykaly. Posiadam tez blokade skrzyni biegow , ktorej nigdy nie uzywam i tez bym ja chetnie wywalil , ale nie chce zostawiac dziur w tunelu. Moze wydaje mi sie ze zyje w lepszym swiecie niz jest to w rzeczywistosci , a moze poprostu mieszkam na spokojnym osiedlu.
A co do centralnego to mialem podobny dylemat , kupilem zwykly centralny zamek za 40 zl, i do tego za 25 jakis uzywany alarm na allegro , podpialem pod niego tylko zasilanie i jego funkcja ogranicza sie do sterowania centralnym. Zestaw dziala juz ponad rok i nie narzekam.
Co do montazu to poradzisz sobie z tym bez problemu, wrecz zaleca sie alarm montowac samodzielnie , w sposob niekonwecjonalny, bo serwisanci montuja zawsze wszystko tak samo i dla potencjalnego zlodzieja nie jest problemem zlokalizowanie poszczegolnych elementow.