Autor Wątek: Jak zrobić zeby stan gazu byl widoczny na miejscu satnu benz  (Przeczytany 8963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zrobić zeby stan gazu byl widoczny na miejscu satnu benz
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 27, 2008, 22:52:37 pm »

Waluś

• Gość
Czujnik poziomu gazu KME

Co do tego czujnika mam go u siebie zamontowany. Posiadam instalkę Landi Renzo na kompie Bingo S z pełnym wskazaniem poziomu LPG, czyli na przełączniku od LPG mam diody pokazujące stan gazu w butli. I powiem wam że to działa jak najbardziej. W momencie przekręcenia kluczyka na wskaźniku na przełączniku nie zawsze od razu pokazuje stan gazu (czasem pojawia sie po upływie kilku sekund, ponoć normalne), ale na butli pokazuje zawsze. Jak zatankuje gaz to zrobię fotki i butli i przełącznika, bo teraz mam rezerwę.

Edit:
Link poprawiony.

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 28, 2008, 06:09:10 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Tylko jeszcze link popraw i będzie cudnie.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 01, 2008, 13:26:44 pm »

Waluś

• Gość
Obiecane fotki:

Przełącznik na desce:

Czujnik PWE-2 firmy KME na wielozaworze Landi Renzo:

Tak to wygląda u mnie. Jak to jest zamontowane i czy da radę regulować nie wiem, bo nie bawiłem sie tym jeszcze (instalacja na gwarancji jeszcze przez 16 miesięcy). Co do wskazań pasowałoby je skorygować. Full pokazuje tylko do pierwszych kilometrów, a na rezerwie to ja mam ponad 1/3 butli jeszcze. Z tego co pamiętam to gaziarze próbowali na PC-ecie ustawiać progi kolejnych diod, ale udało im się raptem wyjść na jedną kreskę ponad rezerwę przy pełnej butli, dopiero po przełączeniu opcji na PW-1/PW-2 program na sztywno ustawił suwaki na każdą diodę i zaczęło pokazywać w miarę dobrze, tzn. wszystkie diody przy pełnym zbiorniku.

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 02, 2008, 10:04:51 am »

Fistasz

• Gość
Przepraszam bo sie troszke pogubiłem Chcecie aby poziom gazu był pokazywany na takim samym liczniku jak ten od benzyny, czy chcecie miec tylko diodowe wskazanie? takie swiecace diody kazdy gaziaz wam załozy za 50-70zł.

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 02, 2008, 10:22:14 am »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
mi osobiście chodzi o wstawienie w miejsce wychyłowego wskaźnika ciśnienia oleju, wychyłowego wskaźnika poziomu gazu :wink:
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 07, 2008, 07:31:08 am »

benyhds

• Gość
Jest możliwa taka modyfikacja wskaznika poziomu paliwa zeby wskazywal stan gazu, ale z tego co wiem jest to bardzo skomplikowane i trudne w wykonaniu poczytaj na www.elektroda.pl tam cos jest w tym temacie. Zycze powodzena a jak ci sie uda to zrobic to wrzuc schematy na forum.