Ja przy remoncie syreny uzywalem cortanina F oraz Fosola Pomimo ze na cortaninie pisze ze nietrzeba zmywac obydwa przed malowaniem np podkladem nalezy zmyc wilgotna szwatka lub jesli szmata nie dojdzie pedzlem zamoczonym w wodzie (taka wada odrdzewiaczy fosforanowych i podobnych) Jednak odrdzewiac polecam tylko powierzchnie z cienka powloka rdzy Jesli jest gruba warstwa rdzy to najlepiej usunac mechanicznie.
Co do podkladow stosowalem trzy rozne rodzaje i obserwuje rezultaty po zimie
1. Najbardziej jestem zadowolony z najstarszego rozwiazania ktorym pomalowalem podloge od spodu tzn zmieszalem minie proszkową z olejem lnianym Po zmieszaniu nakladalem na goraco pedzlem Wada jest czas schniecia ok 2 tygodnie

Ale po zimie nie ma ani sladu rdzy na podlodze
2. Zwykla minia tlenkowa - uwazam ze tez calkiem niezla nawet jak jest tylko ona dosc dlugi okres potrafi wytrzmac
3. Unikor - wg mnie najgorszy z najgorszych - miesza sie go z denaturatem Na ramie pomalowanej unikorem widac wszedzie rdzawe slady po zimie Mieknie po nalozeniu lakeru lub szpachlowki Nalezy znim uwazac
Uwaga Owiele lepsze sa podklady dwuskladnikowe poniewaz sa one nierozpuszczalne kiedy wyschna Lakier z nimi niereaguje Ja na nadwozie polozylem podklad wyrownujacy (nie szpachlowke natryskowa) i narazie sie trzyma jedynie w miejscach spawow na szwach (niestety spaw elektroda otulona nie migomatem) wychodzi miejscami korozja