Autor Wątek: problem z kierunkowskazem  (Przeczytany 3967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z kierunkowskazem
« dnia: Marzec 22, 2008, 11:24:32 am »

offczar

• Gość
witam, jestem nowy na forum i od razu musze popisac sie swoją niewiedzą i problemem :( otóż w moim Caro 1,6 gli z 95 roku prawy kierunkowskaz strasznie szybko miga. z tego co pamietam takie przeboje sie dzieja gdy spali sie jedna z zarowek, a u mnie wszystkie dzialaja. zaznaczam ze dzieje sie tak tylko z prawym kierunkiem. czy ktos sie orientuje o co chodzi? z gory dzieki i wesolych swiat :)

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2008, 11:49:03 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Przeczyśc wszystkie styki dokładnie.

U mnie prawy kierunek zaczyna szybko migać w momencie gdy są włączone swiatla i nacisne na hamulec :)

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2008, 12:00:42 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Może też być tak, że przy wymianie żarówki założyłeś z przodu lub z tyłu inną niż 21W.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2008, 13:05:49 pm »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
przerywacz i/lub urządzenie mikroprocesrorowe uszkodzone. podmień na inne i zobacz efekty
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 27, 2008, 17:31:45 pm »

Boro

• Gość
A ja mam taki problem, że prawy kierunkowskaz czasami działa z przerwami - włączam go a on kilka razy mrugnie, potem przestaje na chwile, a potem znowu działa jak należy.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2008, 21:33:41 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Urzadzenie mikroprocesorowe.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2008, 23:16:32 pm »

Adam_Blayer

• Gość
Mój przypadek wygląda następująco. Kierunkowskazy, lewy i prawy, w pewnym momencie zaczęły szybko mrugać i tak zostało. Problem zniknął, gdy auto było w naprawie (remont silnika). Wtedy był resetowany komputer. Po roku używania auta, problem znowu powrócił. Jakie są możliwości? Co w pierwszej kolejności powinienem sprawdzić? I przy okazji prosiłbym o wytłumaczenie jak to zrobić, gdyż nie jestem niestety zbyt rozeznany w tych sprawach. Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2008, 23:39:06 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Najpierw sprawdz czy wszystkie zarówki sie pala- moze byc któras przepalona. Nie masz przypadkiem haka i nie ciagasz przeczep ?
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2008, 18:49:17 pm »

krzysancz

• Gość
A ja mam na odwrót, mianowicie gdy włączam lewy kierunek i wcisne hamulec to przestaje migać mam tak już około miesiąca, prawy działa dobrze.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 14, 2008, 13:03:27 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
krzysancz, wszystkie lewe Ci tak działąją, czy tylko tył? Jeśli tylko tył to będzie kwestia masy na lampie na 100%.

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2008, 11:51:14 am »

krzysancz

• Gość
Przeczyściłem wszystkie styki i nic się nie zmieniło

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 10, 2009, 08:27:02 am »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
U mnie też występuje podobny problem.

Jak wyjeżdzam z garażu na wstecznym, hamuje, wrzucam pierwszy bieg i zapala mi sie kontrolka podlaczenia haka ( ta zielona) i kontrolka pedału hamulca świeci sie na stale, nie znika po naciśnieciu tak jak zwykle to bywa.

Objawy sa takie, że jade normalnie. Jak wlacze jeden kierunek obojetnie który to miga bardzo szybko. Jak wlacze awaryjne to migaja prawidlowo.

Problem usuwam ponownie odpalajac samochód.
Czy może to byc  czujnik przy skrzyni ten od wstecznego ?

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 10, 2009, 09:29:12 am »

Offline Grakoz

• RWD Lover
  • Sympatyk
  • Aktualnie: Bez Gwiazdy nie ma Jazdy
    • 97' MB W202 200 KOMPRESSOR
mam ten sam problem, włączam prawy kierunkowskaz i wszystko działa ok do czasu naciśnięcia hamulca, potem zaczyna szybko migać, puszczam hamulec i wszystko w normie. Piotrek#1923, u mnie jest tak samo na wstecznym ale mi zapal się tylko ta kontrolka z pedałem hamulca.
97' MB W202 200 KOMPRESSOR sport + AMG
RIP 96' FSO POLONEZ ATU 1.6 GLI [ 1.4 16V ] powered by Elpidżi

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 07, 2009, 23:44:39 pm »

Rafik

• Gość
Witam.
Ja w swoim caro+ mam taki problem że gdy zapale światla mijania lub drogowe to nie działaja mi lewe kierunkowskazy, a gdy włącze awaryjne to gaśnie mi na chwile radio :shock:, ale wszystkie kierunki migaja jak książka pisze :D  , przy wyłączonych światłach mijania lub drogowych jest ok. Nie ma znaczenia czy silnik jest uruchomiony czy nie. Wszystkie żarówki są wporządku...
Czego to może być wina?

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 08, 2009, 19:49:49 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
Rafik, jak wygląda ładowanie?

Radio i awaryjne są na jednym bezpieczniku. Zacznij od wyjęcia wszystkiego ze skrzynki bezpieczników, popsikaj np. KONTAKTem, powkładaj z powrotem i mocno powciskaj bezpieczniki. Wyczyść też klemy i zobacz, czy się poprawi. Radio gaśnie, bo masz spadek napięcia.

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 08, 2009, 22:47:52 pm »

Rafik

• Gość
Z ładowaniem to jest róznie, nieraz podczas jazdy mi się zaświeci kontrolka i wszystko co sie swieci to przygasa troche i obrotomierz szaleje :?  Myślałem że to wina słabego akumulatora ale na innym lepszym jest to samo...
Dzisiaj zauwarzyłem że jak jechałem i włączyłem lewy kierunkowskaz to tak jak pisałem w poprzednim poście nie działał, ale gdy wcisnełem nawet lekko pedał sprzęgła to nagle zaczeły działać :shock:  i działały nawet gdy pusciłem pedał, ale gdy wyłączyłem i chciałem włączyć jeszcze raz było to samo, czyli nie migały do momentu gdy wcisnełem sprzęgło...
Dziwne to dla mnie i to bardzo, ale narazie sprawdze to co kolega wczesniej pisał mam nadzieje że coś pomoże.

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 10, 2009, 21:08:14 pm »

rafaellohucisko31

• Gość
Umnie znów jest odwrotnie gdy wcisne hamulec miga normalnie a jak puszcze miga szybciej obojętnie lewy czy prawy. Czasami jak ma dobry dzien to wszystko działa ok. Stało sie tak gdy podpiołem przyczepke która miała cos nie tak ze swiatłami, robiło tkz. choinke  :P  no i nie wiem jak to teraz usunać

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 12, 2009, 13:20:18 pm »

fazer151

• Gość
Cytat: "Rafik"
Z ładowaniem to jest róznie, nieraz podczas jazdy mi się zaświeci kontrolka i wszystko co sie swieci to przygasa troche i obrotomierz szaleje :?  Myślałem że to wina słabego akumulatora ale na innym lepszym jest to samo...
Dzisiaj zauwarzyłem że jak jechałem i włączyłem lewy kierunkowskaz to tak jak pisałem w poprzednim poście nie działał, ale gdy wcisnełem nawet lekko pedał sprzęgła to nagle zaczeły działać :shock:  i działały nawet gdy pusciłem pedał, ale gdy wyłączyłem i chciałem włączyć jeszcze raz było to samo, czyli nie migały do momentu gdy wcisnełem sprzęgło...
Dziwne to dla mnie i to bardzo, ale narazie sprawdze to co kolega wczesniej pisał mam nadzieje że coś pomoże.

regulator napiecia ze szczotkami w alternatorze wymien