Autor Wątek: Odciecie alarmu "krok po kroku"  (Przeczytany 3123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odciecie alarmu "krok po kroku"
« dnia: Kwiecień 22, 2008, 16:55:46 pm »

babel_slowiki

• Gość
Witam,

Mam następujący problem otóż w moim samochodzie Caro przestał działać pilot który wyłanczał alarm i otwierał zamki.Po włożeniu kluczyka do stacyjki zostaje odcieta pompa paliwa i załancza sie alarm.Chcialbym wylonczyc go juz na stałe ,czy jest jakis sposob? Alarm nie zakladalem ja wiec tez nie wiadomo jakiej firmy.Prosze o pomoc

Z gory dziekuje.

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2008, 20:13:14 pm »

Logan

• Gość
A więc z góry informuję że z problemem rozbrajania alarmów powinieneś się raczej udać do elektryka bo raczej nikt Ci tu tego dokładnie nie opisze.

Jak Ci przestał działać pilot to wymień baterie... a potem patrz co dalej.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:39:15 pm »

babel_slowiki

• Gość
Witam,

Wiadomo mi ze alarm nie blokuje pompy paliwa"nie odcina jej"Gdzie moze znajdowac sie serce tego alarmu?(pod kierownica)Gdy alarm jest zalonczony ,migaja migacze jest jakis sposob zeby nie migaly?

z gory dziekuje za odpowiedz.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:41:08 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Wypiąć wszystkie przewody z centralki. Może pomóc. Serce różnie. Za zegarami, schowane nad puszką od bezpieczników.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:45:09 pm »

babel_slowiki

• Gość
Jak te serduszko wyglada?Kostka? Wszystkie przewody wypinam,nic nie lutuje?

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:46:28 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
To zależy od alarmu. Wyglądać może jak duży przekaźnik. Pudełko z wychodzącymi przewodami. U mnie wystarczyło wypiąć wszystkie przewody.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:33:54 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
najczesciej alarm ma przycick, przelacznik ktory go wylancza. poszukaj takiego powinien byc w okolicach skrzynki z bezpiecznikami pod kolumna kierownicy. wsac kluczyk do stacyjki, wlacz zaplon i wcisnij go lub przelacz w inne polozenie.
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:42:29 pm »

babel_slowiki

• Gość
Po wlozeniu kluczyka alarm sie uruchamia,kierunkowskazy i syrena,zapalic mozna ale alarm wciaz działa,pod stacyjka mam szukac przelacznika?

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:44:00 pm »

alex1916

• Gość
Nie masz stacyjki na syrence? Wtedy mógłbyś chociaż w ciszy szukać dalej ;)

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 22, 2008, 23:13:50 pm »

marcij

• Gość
Skoro mozesz odpalic , to jest dosc prawdopodobne , ze po odpieciu centralki bedzie wszystko w porzadku, wiec szukaj. Mozesz poszukac jeszcze pod maska i w okolicy radia.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2008, 07:29:18 am »

Logan

• Gość
zaraz zrobicie tu dokładny instruktaż dla każdego pt. "Jak się pozbyć alarmu?", nie koniecznie ze swojego auta....

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 23, 2008, 15:51:04 pm »

Arnold

• Gość
1. Przełączniki pod kierownicą nie zawsze służą rozbrojeniu alarmu, czasem służą temu, żeby syrena nie włączała się przy odłączaniu akumulatora...

2. Tak jak wyżej zostało napisane - poszukaj stacyjki na syrenie i wyłącz jej głos. Prawdopodobnie odłączą się też czujniki ruchu w kabinie - w czasie jazdy nie będą Ci kierunki migać :) Ale po otwarciu drzwi będą :D

3. Próbowałeś w jakiś sposób naprawić ten pilot? U mnie od początku roku już z 4 razy miałem zakładać podobny temat, ale za każdym razem udało mi się naprawić pilota :) Poza tym powinieneś mieć drugi pilot.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 23, 2008, 15:57:44 pm »

babel_slowiki

• Gość
Witam,

Odkrecilem obudowe kierownicy i dostalem sie do skrzyneczki z bezpiecznikmi a za nia byla puszeczka ale od centralki,odpielem kabelki ale i tak alarm sie wlancza.Prawdopodobnie alarm jest za zegarami,wszystko byloby fajnie jakby te migacze nie migaly po samochodzik pali tylko syrena wyje(ale ja odpiolem) i migacze skacza.Jezeli do puszki z alarmem sie dostane to wystarczy wypiac kabelki?

Prosze o odpowiedz  z gory dziekuje.

[ Dodano: 23 Kwi 2008 17:22 ]
Dostałem się za zegary i jest puszka od alarmu i wychodzące kabelki na których są 3 bezpieczniki jak rozbroić taki alarm? Czy ten obieg jest jakos połączony tzn.jeżeli wyjme wtyczke czy tez bezpiecznik to może być rezultatem np. niedziałającej stacyjki?

Proszę o odpowiedz
z góry dziękuje.

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 23, 2008, 18:36:30 pm »

marcij

• Gość
Najprostesze rozwiazanie : sprawdz. Odepnij i zobacz co sie stanie. Jak cos bedzie zle, to podlaczysz spowrotem. Raczej nic nie poinno wybuchnac.

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 23, 2008, 22:09:55 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Chłopie.. a baterie w pilocie wymieniałeś ?
Piloty to nietrwałe ustrojstwa.
u mnie też nie chciał działać, przyczyna okazała się banalna:
Zimne luty. Na diodzie LED i przy blaszkach od baterii.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 24, 2008, 00:33:25 am »

Arnold

• Gość
Jak zamkniesz wszystkie drzwi i klapy, to kierunki po chwili przestaną migać do następnego otwarcia. Jeśli nie przestają zgaś silnik i zapal. Rób tak do momentu aż w końcu przestaną  migać :) To  szybki sposób jakbyś nie chciał się teraz męczyć, tylko możesz przejeździć tak kilka dni i się zabrać za to na spokojnie np. w weekend.