Autor Wątek: centralny zamek - sam się otwiera i zamyka  (Przeczytany 2051 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centralny zamek - sam się otwiera i zamyka
« dnia: Maj 06, 2008, 10:26:39 am »

Nikod_th

• Gość
Witam!
Mam następujący problem ze swoim samochodem, samochod zamykam centralnym z pilota ale czasem jak przyjde to już jest otwarty, dodatkowo w czasie jazdy potrafi kilka razy się włączyć i wyłączyć, mam tak w swoim Caro Plus 1.6 i tak samo jest w Caro 1.4 u mojego ojca, z tym że u niego od razy prawie centralny się otwiera po zamknięciu i trzeba dwa razy wyłączyć i włączyć żeby został zamknięty.
Proszę o jakieś wskazówki od czego zacząć?
Z góry dziękuję.

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2008, 10:31:13 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Nikod_th, rozbierz drzwi i zacznij od sprawdzenia izolacji przewodów. Może któryś z drzwiami masuje.

Podejrzane, że w 2 autach to samo. Te same zamki w obydwu autach?
Dzieje się tak od zawsze czy od "kiedyś"?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2008, 10:48:07 am »

Nikod_th

• Gość
Ok w takim razie tak zrobie, faktycznie musi być jakieś zwarcie że tak warjują, od kiedy te autka kupiliśmy to tak było, oba centralne są fabryczne (MERA BŁONIE) teraz jest dobra pogoda i można się w końcy zająć za naprawe tego draństwa :x

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2008, 10:55:36 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
Nikod_th, a masz taką funkcję zamykania drzwi po przekręceniu stacyjki ?? Albo inną ciekawą taką??

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2008, 15:14:47 pm »

Nikod_th

• Gość
Po przekręceniu chyba nie mogę zamknąć centralnie zamkiem od strony kierowcy albo guzikiem od strony kierowcy, ale nie sprawdzałem czy w czasie jazdy też można zamknąć dzwi :)

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2008, 01:28:13 am »

Grzesiek

• Gość
A może masz zespolony centralny z alarmem?I coś alarm szwankuje i zamyka otwiera elektrykiem to nie jestem ale może naprowadzę kogoś :wink:

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 18, 2008, 12:28:40 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
Grzesiek32211, tak też może być, ale nie wiem jak to jest z przymocowaniem siłownika w Autku, Ja miałem kiedyś tak, że jedna sztuka (właśnie master) przesunęła się uchwytem z miejsca mocowania i była zawsze lekko wciśnięta. Lekka dziura czy coś, siłownik się zamykał i wszystkie za nim od razu. może to kwestia mechaniczna wyłącznie.