Autor Wątek: Problem z kierunkowskazami w MR 91  (Przeczytany 4459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z kierunkowskazami w MR 91
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:35:56 pm »

igor1906

• Gość
podepne sie pod temat. w moim poldku kierunkowskazy odkad pamietam zbyt szybko migaja. ot tak, nie jest to spowodowane wlaczeniem swiatel, hamowaniem itd. sprawdzalem juz zarowki, wszedzie jest 21W, boki 4W, tzn przodu nie sprawdzalem ale raczej tez beda 21. Nie wiem jak sprawdzic urzadzenie mikroprocesorowe. Dodatkowo mam hak, moze sie cos tam dzieje przez to gniazdo? Pomozcie.

« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 05, 2009, 18:14:34 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Nie wiem jak jest w roczniku 94. W Plusach od 97 roku kontroli podlegają światła przyczepy. Jeśli któraś z żarówek migaczy jest spalona, wtedy po tej stronie kierunki chodzą szybciej. Zobacz czy nie masz zwarcia w gnieździe przyczepy. W modelu 1994 możesz już mieć mikroprocesor. Nie wiem tylko czy on ma funkcję przyspieszania kierunków po spaleniu którejś z żarówek migaczy.
Pomóżmy Jackowi!

« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 05, 2009, 20:20:28 pm »

szerszen77

• Gość
HURA!!!!! Działają :mrgreen: koledzy problem był banalniejszy niż se wydawało.....żaden przerywacz migaczy czy problem wychodzacy od alarmu. Zanim autko dorwałem stało ok roku pod chmurką i zaczeło gnić nad prawą tylną lampo lała się w pużniejszym czasie woda i spływała po wkładzie lampy i kostce po 10 min pruby wyjęcia kostki okazało się ze wtyczki w niej są całe zardzewiałe a nie które po prostu zaluzne. obrobiłem wszystkie przewody założyłem nowe wtyczki wraz z izolowaniem i wpiołem bezpośrednio każdy przewód do wkładu lampy. Problem dośc banalny ale niewydawał sie  gdy wchodziłem w lewy zakręt z awaryjnymi...... :lol:

« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 16, 2009, 16:41:23 pm »

Offline krecik71

• Sympatyk
    • Caro 16V 94r.
Caro 94r, u mnie problem tego rodzaju jest, że gdy jednocześnie nacisnę hamulec i włączę kierunkowskaz lewy/prawy to kierunek zaczyna migać bardzo szybko. Puszczę hamulec i miga normalnie, a po puszczeniu hamulca na 2 sek zapala się na desce kontrolka hamulca. Co to może być ?

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 16, 2009, 18:23:16 pm »

szerszen77

• Gość
Najprawdopodobniej problem jest błachy tak jak był u mnie pierwsze co zprawc żarówki a potem wtyczki w wkładzie lampy w moim przypadku byly zaluzne i pordzewiałe