a wiec panowie tak przy okazji jak zrobilem ogledziny podlogi zrobilem takze ogledziny tej wiazki kabli co idzie na tyl do swiatel i niestety zadnego przetarcia kable sa ok pozatym posprawdzalem brzeczkiem na mierniku polaczenia od jednej lampy do drugiej i tez wszystko ok.
jedna rzecz mnie zdziwila na jednej kostce od oswietlenia tablicy jest napiecie a na drugiej nie ma ,ale co dziwne dalem zasilanie plus i mase na ta kaostke i dalej nic czyli taj jak by tam kabelek byl walniety ale czy to ma zwiazek z brakiem postojowych po przekatnej to juz nie wiem

,zamienilem takze kable na bezpiecznikach tylko ze nie calkowicie tylko kabelek na prawe postojowki a drugi na lewe ,ale jednak powrocilem do pierwotnego stanu bo efekt ten sam nadal brak postojowych po prawej stronie
Takze jestem juz ciemny calkowicie pomysly mi sie skonczyly chyba tylko zostaje schemat i jazda po kazdym kabelku od poczatku do konca auta
[ Dodano: 26 Maj 2008 21:55 ]a jeszcze jedno nie bede nowego tematu zakladal wiec dlaczego jak wlacze lewy kierunek tyl na zwyklej zarowce miga normalnie a jak zaloze żarowke diodowa pali sie ciaglym swiatlem ,po drugiej stronie jest ok.tzn. po prawej