Autor Wątek: Immobilaizer typu boxer w poldku  (Przeczytany 1438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Immobilaizer typu boxer w poldku
« dnia: Maj 30, 2008, 22:10:01 pm »

kanczet

• Gość
Witam,
mam problem z immobilaizerem. Kupując swojego poldka dostałem dwa kluczyki dotykowe do immobilaizera z czego jeden juz na wykonczeniu. Od czterech miesięcy używam tego drugiego ale też nie wiem ile czasu wytrzyma. Byłem z dokumentami w daewoo/fso na żeraniu i powiedzieli mi że mogę go tylko wyciąć, bo już nie mam możliwości dokupienia nowych kluczyków, a elektryk policzył sobie za usługę 150 zł. Czy znacie jakiś sposób na usunięcie tej blokady samemu? Czy niestety to jest tak skomplikowane że może to wyciąć tylko elektryk. Pozatym nie będzie mi to potrzebne bo mam w domu do zamontowania alarm z funkcją immobilaizera, czyli bez specjalnej karty w kieszeni samochód nie odpali, a to wg mnie lepsze rozwiązani. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2008, 00:06:03 am »

santi86

• Gość
a kto będzie zakładał alarm?

ten kto zakłada alarmy poradzi sobie z demontażem immo.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2008, 09:57:28 am »

kanczet

• Gość
Zakładać będzie firma zajmująca się alarmami, ale która jeszcze nie wiem, bo mam kilka na oku. Do jednej dzwoniłem i powiedzieli że jeżeli oni będą zakładać oni alarm i ich alarm to nic ale jako że mam swój to będę musiał zapłacić 100 zł (a ja wolałbym wydać tą kasę i kupić np amorki do przodu)
Cytat: "santi86"
a kto będzie zakładał alarm?

ten kto zakłada alarmy poradzi sobie z demontażem immo.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2008, 16:19:04 pm »

marcij

• Gość
Cytat: "kanczet"
....ł (a ja wolałbym wydać tą kasę i kupić np amorki do przodu) ....

I to jest sluszne zalozenie, wiec zakladaj sam. Alarmy , jesli maja zabiezpieczac , to najlepiej zakladac samemu , bo jak zakladaja warsztaty , to wiedza wszyscy zlodzieje. Pocztaj forum , popytaj i rob.

A tak wogole to montaz jakiegos immo z karta czy innych tego typu wynalazkow bym sobie darowal , sprzedal to i wlasnie pieniadze przeznaczyl na cos innego do saochodu. Powtorze jeszcze raz , choc niektorzy nie podzielaja moich pogladow. Z caly szacunkiem , ale tego modelu juz nie kradna.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2008, 17:41:31 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Najlepsze immo do Poloneza, to pstryczek-elektryczek w miejscu wiadomym tylko kierowcy :) Koszt kilka zł :)
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)