dzieki juz sobie przypomnialemjak sie dokreca dzis niestety ale nie mam sily cos robic troszke zabalowalem ale jutro wszystko bedzie profi :lol:
[ Dodano: 06 Lip 2008 09:39 ]co do uszczelki to kupilem jakis wynalazek firmy AJUST zna ktos ta firme nadaje sie to wogole do poloneza :?:
teraz to mnie zalamka wziela dopiero luknalem na uszczelke a tam napisane polonez1600 :roll:
a stala sie pomylka dlatego bo jak bylem w robocie to szef sie zaoferowal kupic mi ta uszczelke ,mowilem ze do 1500 a on kupil do 1600 ja wrzucilem do poldka na tylna kanape nie zwracajac uwagi a teraz dopiero przeczytalem ,no to jutro tramwajem do roboty
[ Dodano: 13 Lip 2008 13:22 ]glowica planowana nowa uszczelka zalorzona dociagnieta momentem 115Nm i niestety nadal dwa cylindry nie pracuja tym razem srodkowe 2 i 3 ,wykrecilem swiece odpalilem silnik niby dmucha na jednym jak i na drugim cylindrze i to dosc dobrze a nie che palic na tych tlokach ,iskra jest na wszystkich cylindrach,swiece tez przekladalem sa sprawne, sam juz nie wiem czy to silnik walnal czy moze cos z zaplonem a moze glowica zle splanowana :?: chyba bede musial sie rozstac z poldkiem z zalem ale chyba jego czas nadszedl
jutro jeszcze cisnienie zobacze na cylindrach jesli bedzie lipa to daje se spokoj