Autor Wątek: jak podlaczyc alarm  (Przeczytany 2732 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak podlaczyc alarm
« dnia: Czerwiec 28, 2008, 11:57:29 am »

kubus_235kg

• Gość
witam wszystkich.mam taki problemik kupilem alarm stig http://moto.allegro.pl/item383928861_alarm_centralny_zamek_2drzwi_b_wysoka_jakosc_.html

i jest problem przewody w instrukcji mowia co innego.np podlacz niebieski kabel do niebieskiego  w (poldku) a w poldku inny kolor:(i podlanczamy i nic:(.i tak allarm w pewnym momecie sie chyba spalil.bo po podlaczeniu zapala sie lampka kontrolna alarmu na czerwono i swieci swiatlem ciaglym:(i nie reaguje na piloty.

chce kupic jakis inny alarm  ze sterowaniem pod centralny,a ma ktos moze schemat do poldka albo podlanczal jakis alarm i jaki byscie mi polecili.bo kolejnego niechce spalic:)

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:01:24 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
kubus_235kg, kup nowy oryginalny przeznaczony do poloneza  :)

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:30:21 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Piotrek#1923 ;)

kubus_235kg w alarmie masz zazwyczaj instrukcje podlaczenia. Nie sugeruj sie kolorami kabli w poldku, ale tym co ma byc do nich podlaczone. Przeczytaj do czego ma byc dany kabel alarmu podlaczony w samochodzi i znajdz odpowiedni kabel w poldku.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:34:40 pm »

marcij

• Gość
A ja bym proponowal podpiac do alarmu tylko zasilanie (czerwony i czarny kabel) oraz sterowanie centralnym , bo to jest moim zdaniem jedyna sensowna funkcja alarmu w polonezie. A tak wogole to teraz moze ja to powiem : Przeszukaj forum , bylo o tym juz kilka razy ;]

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2008, 15:33:48 pm »

Łyku

• Gość
Cytat: "marcij"
bo to jest moim zdaniem jedyna sensowna funkcja alarmu w polonezie

idąc tym tokiem myślenia proponuje zaspawać i zaszpachlować i polakierować wlew benzyny - i tak większość jeździ na gazie.

proponuje jednak posłuchać Lupa i nie sugerując się kolorami przewodów, patzreć co ma gdzie byc podłączone. Zacznij od podpięcia zasilania, a potem czujniki otwarcia drzwi, światła (kierunki, bądź pozycje - zależy od alarmu) itd itp... miłej zabawy :)  można się przy tym troszkę powq..ć  szczególnie jeśli schemat jest mało wyrazisty

co do pilotów - to nie jestem pewien ale chyab je trzeba najpierw zestroić z alarmem, powinno to być opisane w instrukcji, jeśli jest lipna lub niekompletna to luknij na elektrodzie, tam jest baza instrukcji obsługi - może znajdziesz

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2008, 16:48:03 pm »

kubus_235kg

• Gość
piotrek a gdzie ja znajde alarm dedykowany do poldka bo na allegro nie moge znalesc.

oczywiscie ze sterowaniem pod centralny.mogli byscie cos mi konkretnie polecic.

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2008, 19:23:49 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Olać dedykowane, ja tam elektrykiem nie jestem, ale proponuję metodę prób i błędów.
Tak będzie szybciej. Ważne tylko by tego zasilania nie pomylić (tzn. plusa z masą) bo wtedy będzie kaszana.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2008, 19:29:07 pm »

Offline mateusz19

• Nowicjusz
Kolego. jesli wczesniej dzialaly  piloty  po podlaczeniu a teraz nie dzialaja to moge powiedziec ze cos sie spalilo w sordku. A jesli chesz pilot zakodowac to musisz rozkrecic centralke w niej powinien byc maly przycisk podlaczyc centralke do zasilania nacisnac i przytrzymac  ten przycisk i wcisnac na pilocie ten ktory zamyka zamek. powinno byc slychac bib syreny. Masz wtedy zakodowany pilot a jesli po jakims dluzszym czasie  pilot nie bedzie dzialal tzn. znow sie rozkoduje to centralka jest do wymiany. Ja mialem tak samo po zlym podlaczeniu w innym aucie.  Naszczescie udalo sie zareklamowac :D

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2008, 19:31:57 pm »

Łyku

• Gość
kubus_235kg,  alarm to alarm, nie ma czy do poldka, czy do golfa. patrzysz jakie ma funkcje, tzn czy ma wyjscie na centalny i takie tam bajery (jak przejrzysz allegro to bedziesz miał pełen przekrój) Później tylko możesz się troche pogimnastykować z siłownikami do centralnego (jak je umieścić) elektronika jest bez mała taka sama, na chłopski rozum to róznią sie tylko obudową i wyprowadzeniami

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2008, 19:41:34 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Łyku, kubus_235kg ma już centrala  :)
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2008, 21:15:55 pm »

Łyku

• Gość
to jak ma juz zalozonego - to ma jeden problem mniej :)  pisal ze chce podłaczyć, nie że juz ma
chodzi mi o to, że co by nie kupil - powinno działać

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 29, 2008, 21:41:56 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
widać że kolega nie ma zielonego pojęcia o elektryce, masz schemat w alarmie więc czytaj schemat i podłączaj, a nie niebieski do niebieskiego a czarny do czarnego, bo tak to sie łączy gniazda w instalacji elektrycznej domu.   podłączenie alarmu nie stanowi problemu dla tego co coś trochę ma o tym pojęcie.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 30, 2008, 12:28:51 pm »

kubus_235kg

• Gość
no oki dziekia teraz z innej beczki ale potrzebuje pomocy i to szybko.nie wiem gdzie juz pisc dlatego napisze na forum moze ktos pomoze albo poleci jakiegos radce prawnego.

[ Dodano: 30 Cze 2008 12:35 ]
chlopaki i dziewczeta.czy podanie o rozwiazanie pracy z powodow osobistych(jest niekompletne)brak do kogo te podanie,brak daty i od kiedy umowa o prace zostala zawarta i na jaki czas//////////////czy pracodawca moze sobie sam dopisac te brakujace dane///////////

TAK TO WYGLADA  

:( DANE PRACOWNIKA                                                              :( BRAK DANYCH

:cry: PODANIE

ZWRACAM SIE Z UPRZEJMą PROSBA O ROZWIAZANIE UMOWY O PRACE Z DNIEM................................................................Z POWODOW OSOBISTYCH

PODPIS

JEST BRAK DAT DO KOGO TO JEST MOIM ZDANIEM TE PODANIE JEST NIEKOMPLETNE.ALE NIEWIEM DOKLADNIE.

tak ze prosze o pomoc.

i blagam niewyzucajcie tego do smieci,bo jest to dlamnie bardzo wazne:(:(:(

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 30, 2008, 12:41:26 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "mateusz19"
A jesli chesz pilot zakodowac to musisz rozkrecic centralke w niej powinien byc maly przycisk podlaczyc centralke do zasilania nacisnac i przytrzymac ten przycisk i wcisnac na pilocie ten ktory zamyka zamek. powinno byc slychac bib syreny. Masz wtedy zakodowany pilot a jesli po jakims dluzszym czasie pilot nie bedzie dzialal tzn. znow sie rozkoduje to centralka jest do wymiany.

Bardzo ladna instrukcja... programowania TWOJEGO alarmu.. W prawie kazdym alarmie jest to rozwiazane inaczej.. Przykladowo u mnie jest wyprowadzony z alarmu guzik serwisowy. Trzeba wcisnac go okreslona ilosc razy, potem wlaczyc swiatla w samochodzie, a potem w odpowiedniej kolejnosci przyciski na nowym pilocie..
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:15:48 pm »

Offline mateusz19

• Nowicjusz
hee instrukacja malo precyzyjnie napisana ale tak sie u mnie programuje a tez mam przycisk serwisowy  tylko ze u mnie sie nim nie programuje. sluzy do takich tam ....

jak podlaczyc alarm
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 04, 2008, 07:51:02 am »

Łyku

• Gość
kubus_235kg,

Po pierwsze - to jest technika, nie sądzę, że ktoś to tutaj zajdzie i Ci odpisze
Po drugie - tak zagmatwałeś opis sytuacji, że nawet jak to znalazlem, to i tak nie wiem o co Ci chodzi
Jak mówi stare polskie porzekadło "nie wiadomo czy to jemu ukradli rower, czy to on go ukradł, wiadomo że jest w to zamieszany"

Proponuje zrobić coś takiego: wejdź na www.google.pl i wpisz "prawo pracy" albo "kodeks pracy" jeśli suchy tekst do Ciebie nie przemówi, to jest kilka for o takiej tematyce. Z tym że jeśli zadasz tam pytanie w tej samej formie co tutaj - tez nikt Ci nie odpowie, a sam temat najprawdopodobniej wywalą w kosmos.

Postaraj się napisać o co Ci chodzi w formie zrozumiałej, poproś moda o przeniesienie tego na Całą Polskę, a może jakos Ci pomożemy