Autor Wątek: alarm 'prestige' i centralny szwankuje.  (Przeczytany 1596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

alarm 'prestige' i centralny szwankuje.
« dnia: Wrzesień 30, 2008, 19:58:28 pm »

polofix

• Gość
witam. mam maly problem.w moim polonezie z grudnia 1995 zamontowany jest oryginalnie alarm 'prestige'polaczony z centralnym zamkiem.otoz mam z nim maly problem.zdarzylo sie kiedys kilka razy,ze nie otworzyly sie drzwi po nacisnieciu przycisku.teraz zdarza sie to o wiele czesciej.zamyka za kazdym razem ale otworzyc nie da rady.alarm odblokuje ale drzwi musze kluczykiem.co to moze byc za usterka?
dodam jeszcze ze kiedys zdarzalo mi sie ze np gdy wlaczalem jakies urzadzenie w samochodzie[klakson,wycieraczki] zamki dostawaly jakis impuls i to kilka razy najczesciej.nic sie nie dzialo jedynie tak jak by dostawaly silniczki w ulamku sekundy napiecie kilka razy.nic sie wiecej nie daialo,ale rozpraszalo troche podczas jazdy.pisze bo moze to miec zwiazek z ym nieotwieraniem sie.
prosze o wypowiedzi.

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 30, 2008, 20:44:43 pm »

Piotrekk

• Gość
yyy elektronika w centralce? Znajdziesz 2 puszki prawdopodobnie obok pedału sprzęgła za dywanem. U mnie był problem że popaliły się diody... więc lutownica, miernik w dłoń i jedziesz. Jeżeli się nie znasz to nie mam po co pisać - daj to komuś kto Ci to zrobi lub kup nowe.

Pozdrawiam Piotrek

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2008, 20:49:23 pm »

Milek#1944

• Gość
Centralny zamek potrzebuje tylko impulsu zeby zamknac/otworzyc drzwi. Wystarczy lekko dotknac masy na ulamek sekundy. Proponuje sprawdzic wszystkie polaczenia i czy czasem oby nie maja styku z masa...jesli nie to centralka...ale to grosze kosztuje,kupujesz nowy alarm za 50zl i podpinasz go pod centralny

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2008, 21:40:02 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Na upartego centralkę do zamka można zrobić z 2 przekaźników, które na allegro po 1,50zł można dostać.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2008, 15:37:45 pm »

polofix

• Gość
dziekuje za podpowiedzi.jako takie pojecie o elektronioce mam,ale z centralnym nie mialem za bardzo do czynienia. jak bede mial czas to sie pobawie i naprawie.