Autor Wątek: Deska rozdzielcza w df nuuuudda  (Przeczytany 9157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deska rozdzielcza w df nuuuudda
« dnia: Listopad 06, 2008, 12:23:40 pm »

Michael

• Gość
Witam wszystkich mam taki problem mianowcie koncze budowe swojego bolidu i puki co mam w nim zalozona seryjna deske plus tunel od poldka.Jest to widok cokolwiek nie mowic malo ciekawy.Chcialbym to zmienic wymienic cala deske rozdzielcza zegary itd i tunel pod skosna skrzynie i tutaj pojawia sie moje pytanie na jaka ?? co podpasuje wiem doskonale ze deski z poloneza oraz tunele a jest jescze cos co tam wejdzie bez wiekszych przerobek i bedzie dobrze wygladac ?? pozdrawiam i dziekuje za pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2008, 13:15:42 pm »

Offline OLO

• Sympatyk
Fiat z deską od plastika?
Nic nie powiem - nie chce sie naśmiewać pierwszy.
Były:
PNC 1.6 GLE 95
PNC 1.6 DOHC 91
PNC 1.5 GLE 93 EVO 1
PNC 1.5 GLE 94 EVO 2
PNC 1.6 GLI 95 EVO 3
PNC 1.5 GLE 94 EVO 4
PNC 1.4 GLI 96 EVO 5
PNC 1.9 D 96 EVO 6
PNC 1.6 GSI 99 EVO 7

Karetka 1.6 GLI 97 EVO 8
PN 1.5 SLE 90 EVO 9

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2008, 13:22:14 pm »

Michael

• Gość
To sie nie nasmiewaj tylko zapodaj jakis pomysl co do deski jaka inna moge wstawic i o co ci dokladnie chodzi to naprawde nie wiem pozdro

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 13:28:16 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
OLO, ja też pierwszy nie chcę i nie wiem czy ktoś wkłądał coś od plastika do kanta

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 13:51:36 pm »

marcij

• Gość
Mysle ze w takim razie najodpowiedniejsza bylaby deska z golfa. Ale jak jest z technicznym zmieszczeniem jej , to nie wiadomo.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2008, 14:34:31 pm »

e_gregor

• Gość
A ja odpowiem bez szydzenia. Najlepsza deska do kanta to metalowa deska z klasyka.

Wiecej o tym fiacie:

http://www.classiccarsgorzow.pl/forum/viewtopic.php?t=17&start=165

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2008, 14:37:01 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Bez dwoch zdan - metalowa najlepsza. Ale juz ta pozniejsza plastikowa faktycznie byla tragiczna. Kiedys widzialem fiaciora z deska od plusa. Najpierw mialem mieszane uczucia, ale pozniej mi sie to spodobalo.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2008, 14:48:18 pm »

Michael

• Gość
Deska metalowa jest swietna ale troszke nie w moim klimacie nie mowie ze jest z nia cos nie tak bo jest ekstra ale ja raczej poszukuje czegos innego deska z plusa nie za bardzo wiem jakby to w kancie wygladalo ma ktos moze zdjecia takiej dechy w fiacie albo ewentualnie samej deski jakby to sie wpasowalo do fiaciora ?? pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 06, 2008, 15:38:33 pm »

e_gregor

• Gość
Deska z plusa nie pasuje do kanta. To stare auto z klasyczną linią i platiskowa decha ni w ząb od żadnego auta nie bedzie dobrze wyglądała. Powiem tak, kompleksów na temat swojej urody nie mam, miniówki lubię ale wolałbym siebie w mini nie oglądać...

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 06, 2008, 17:06:34 pm »

Michael

• Gość
Nie no to nie kokpleks po prostu chcialbym deske ktora bedzie miala troszke wiecej zaciecia sportowego niz ten  chusteczkowy plastik ktory jest tam obecnie.Wiec moze ktos ma jescze jakies pomysly co by pasowalo i wygladem i wpasowalo sie do samochodu pozdro

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 06, 2008, 17:27:55 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
Flok :)

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 06, 2008, 18:24:15 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Cytuj (zaznaczone)
Flok :)

Popieram pomysł przedmówcy.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 06, 2008, 18:25:23 pm »

Michael

• Gość
A ile kosztuje flokowanie takiej deski rozdzielczej i czy ewewtualnie mozna to zrobic samemu w domowym zaciszu pozdro ??

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 06, 2008, 18:27:05 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Flokowanie samej deski to koszt okoo 300 PLN.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 06, 2008, 18:31:00 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
deskę ze starej łady proponuję.

[ Dodano: 2008-11-06, 18:31 ]
o taką:

[ Dodano: 2008-11-06, 18:34 ]
a jeśli chcesz za wszelką cenę tego kanta zwieśnicaczyć to go sprzedaj i kup sobie golfa 2. wybór spoilerów, kołpaków, różnego rodzajeu nakładek, neonów, diod masz do tego modelu nieograniczony.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 06, 2008, 19:03:17 pm »

e_gregor

• Gość
Tym razem siepodpiszę pod słowami kolegi maciejowski

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 06, 2008, 19:13:18 pm »

Michael

• Gość
Mysle ze go nie zwiesniacze a jesli nawet to zrobie to grunt zeby mnie sie podobalo.Nie wszystkim musi sie podobac moje auto tak jak i mnie sie nie wszystkie podobaja co do golfa to prosze o odpuszczenie sobie takich tekstow bo sa smieszne kup se pan golfa no litosci stary mam fiata i tyle i zamiast napisac o samej desce z lady to trzeba komus pocisnac od drecha itd a tak naprawde to kurde zapytalem sie was jaka deska bedzie pasowac i dziekuje za wszystkie konkretne wypowiedzi ale co kogo interesuje w jakim stylu robie swoje auto nie jestem zwolenikiem cultstyle.I podkreslam na kazdym kroku ze buduje auto po swojemu i wizje sa rozne ale kurde jak czytam takie opinie to mi sie az glupio robi ze ludzie takie bzdety pisza.Wiec konczac te wypowiedzi kup se golfa wrocmy do deski jaka moze poza metalowa i z lady pasuje do fiata ?? pozdro

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 06, 2008, 21:06:06 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
metalowej deski od klasyka nie wspawasz do puki nie wytniesz belki będącej pod oryginalną deską, a wielokrotnie się spotkałem z opinią, że ten zabieg może osłabić budę.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 06, 2008, 21:22:03 pm »

e_gregor

• Gość
Cytat: "Michael"
Nie wszystkim musi sie podobac moje auto tak jak i mnie sie nie wszystkie podobaja co do golfa to prosze o odpuszczenie sobie takich tekstow bo sa smieszne kup se pan golfa no litosci stary mam fiata i tyle i zamiast napisac o samej desce z lady to trzeba komus pocisnac od drecha itd a tak naprawde to kurde zapytalem sie was jaka deska bedzie pasowac i dziekuje za wszystkie konkretne wypowiedzi ale co kogo interesuje w jakim stylu robie swoje auto nie jestem zwolenikiem cultstyle.

Kolego, zlituj się i pisz tak żeby Cię rozumiano bo dostaniesz ostrzeżenie (na razie Ci odpuszczę)

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 06, 2008, 21:42:04 pm »

Michael

• Gość
Dobrze przepraszam.Pospiech wytracil mnie troche z rytmu ok ale wracajac do tematu,deska klasyczna df odpada tak samo ta z lady czy jest jeszcze inna alternatywa?? pozdrawiam