Autor Wątek: Deska rozdzielcza w df nuuuudda  (Przeczytany 9161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deska rozdzielcza w df nuuuudda
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 06, 2008, 21:52:44 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
z fiata 132, argenty powinna podejść.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 07, 2008, 10:10:52 am »

Offline OLO

• Sympatyk
Do fiata PASUJE tylko deska z fiata.
Założyć się da podciętą polonezowską, deska z łady ma jedynie taka samą długość i na tym sie kończą podobieństwa. 132/arga jest szersza wewnątrz.
Fiat ma swój styl i za  ten styl wielu ludzi go docenia. Nawet tacy co jeżdżą czymś współczesnym. A plastik do fiata nie jak nie pasuje. Zarówno przed nosem jak i na tylnej klapie. Jak zaczniesz to na siłę żenić to będize tylko wyglądało śmiesznie.
Piszesz że nie ma zacięcia sportowego. Fakt. Fiat coupe to nie jest. Ale wystarczy zapodać jakąć mniejszą spotrową kierę, dodaktowe wskaźniki w okolicach radia, dać chromowane ramki tam gdzie były montowane i już masz sport-style w stylu samochodu.
Tylko broń Boże nie wkłądaj do środka ryflowanej blachy.
Możesz wykorzystać zegary z łady 2106 (jak na fotce) i zamontować je w desce fiata na płaskiej płycie  zamaist oryginału - dwa duże przed nosem, a 3 czy 4 małe obok - tam gdzie jest miejsce na radio czy też głośnik. Alfa 156 tak miała.

Napisze jeszcze raz "Byście sie nie wiam jak bardzo starali to nie zrobicie z tico ferrari"
Były:
PNC 1.6 GLE 95
PNC 1.6 DOHC 91
PNC 1.5 GLE 93 EVO 1
PNC 1.5 GLE 94 EVO 2
PNC 1.6 GLI 95 EVO 3
PNC 1.5 GLE 94 EVO 4
PNC 1.4 GLI 96 EVO 5
PNC 1.9 D 96 EVO 6
PNC 1.6 GSI 99 EVO 7

Karetka 1.6 GLI 97 EVO 8
PN 1.5 SLE 90 EVO 9

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 07, 2008, 11:12:10 am »

Michael

• Gość
No i to juz brzmi bardziej sensownie to co napisalem Olo i moze z czegos takiego skorzystam zegary na jakims polerowanym aluminium z lady i te wskazniki obok to moze byc mysl dzieki bardzo za dobry pomysl naprawde mi sie podoba pozdrawiam

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 07, 2008, 20:21:48 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
kiedyś widziałem jak koleś wsadził zegary z łady 210x do samarki. zrobił to w stylu Alfy właśnie. Do tego zrobił całą nową dechę i wyszło mu nieźle. Robił to na zaliczenie a studiował architekturę czy coś w tym stylu. Nawet tarcze robił sam i piórkiem cyferki pisał :D.

Szkoda że nie mam fotek tego. może gdzieś w necie będą...
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 07, 2008, 23:07:57 pm »

Michael

• Gość
mysle tez nad pozostawieniem tej nieszczesnej deski i przozdobieniu jej polerowanym aluminium zrobic to samo z boczkami i tylnia polka i moze byc dobrze oczywiscie nie do przesady dolozyc dodatkowe wskazniki zrobic podswietlenie wskaznikow i zegarow w jednym kolorze i powino byc ok.Co o tym myslicie i ewentualnie jakie zegary dodatkowe bylyby najlepsze bo nie chce montowac termometra ktory wlgada jak obrotomierz itd.Zadnej wiochy i jak polozyc to aluminium zeby nie przesadzic a zeby bylo ladnie ?? pozdrawiam

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 08, 2008, 10:51:17 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
jak wyłożysz deskę czymkolwiek błyszcżacym to nie dasz rady jeździć autem.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 08, 2008, 18:07:34 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Cytat: "Michael"
jak polozyc to aluminium zeby nie przesadzic a zeby bylo ladnie ??

Wedle własnego uznania jeśli już, z gustem i bez przesady.

Cytat: "maciejowski"
jak wyłożysz deskę czymkolwiek błyszcżacym to nie dasz rady jeździć autem.

Ja mam lakierowane elementy deski i czasem słońce odbijając się od nich potrafi oślepić, polerowane aluminium będzie jeszcze mocniej odbijać światło więc to nie jest chyba najszczęśliwszy pomysł.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 08, 2008, 20:13:40 pm »

Michael

• Gość
Ale ja nie zamierzam dawac tego aluminum tak aby odbijalo slonce ale tak zeby promienie sloneczne do niego nie docieraly przez tylnia szybe napewno nie przejda bo szyba jest praktycznie czarna.Przyciemniona w sensie ze a jedyne co obje aluminium to zegary jakos w to wkomponuje napewno dodatkowe zegary oraz obwodka radia i pasek delikatnie pociagniety przec cala deske oraz boczki drzwiowe pozdrawiam a ma ktos moze zdjecia deski wykonanej z dodatkami aluminum chcialbym miec jakis punkt odniesienia pozdrawiam Michal.A tak apropos gdzie moge takie aluminum kupic na metry np w jakims sklepie metalowym czy w czyms rodzaju castorama ??

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 10, 2008, 13:05:19 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 10, 2008, 17:28:32 pm »

e_gregor

• Gość
Cytat: "OLO"
A jak cośwspomnisz o białych tarczach to dodam ciędo ignorowanych

No w takim wypadku to sam założe wątęk na klubowym z prośbą o przywrócenie funkcji ignorowania.

« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 18, 2008, 21:57:09 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
ja proponuje wstawić deskę rozdzielczą z Fiata 126p , idealnie do DFa bedzie pasowac.  Ale tą jeszcze z poczatków produkcji tego auta.

Musisz jeszcze wstawić elektryczną antene na srodku dachu bo prędkościomierz nie bedzie dziłac.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 19, 2008, 19:06:05 pm »

lisu

• Gość
witam mam tkie pytanie czy jest dużo roboty nad zmianą wnętrza z fiatoskiego na caro plus? czy zostawić orginał? prosze o dobrą rade  :)

« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 19, 2008, 19:21:39 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Cytat: "lisu"
zmianą wnętrza z fiatoskiego na caro plus? czy zostawić orginał? prosze o dobrą rade :)

Cytat: "Lupo#1891"
Kiedys widzialem fiaciora z deska od plusa. Najpierw mialem mieszane uczucia, ale pozniej mi sie to spodobalo.

Cytat: "e_gregor#1917"
deska z plusa nie pasuje do kanta. To stare auto z klasyczną linią i platiskowa decha ni w ząb od żadnego auta nie bedzie dobrze wyglądała.

A wystarczyło tylko przeczytać ten krótki temat od początku. Co do pytania to zgadzam się ze zdaniem gregora.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 20, 2008, 12:38:28 pm »

lisu

• Gość
kolego co deski i kanta to pasuje z tego co wiem tylko wystarczy posiedzieć a co deski z fiaciora to chce zmienić poneważ moja jest zniszczona więc dlatego zadałem to pytanie.A i jeszcze jedno gdyby była cała to bym nie ruszał jej a poza tym mam w planach wrzucić do niego nie tylko srodek plusa ale i silnik 1.4 16v.

« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 10, 2008, 08:38:51 am »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Nie rób tego bo zeszpecisz to auto deską z plusa. Deskę z plusa mozna sobie od biedy włozyc do starszego poloneza. Ale nie do DF`a w którym nigdy nie była montowana fabrycznie. To auto straci wtedy poprostu swój urok. A wkładając silnik 1.4 to w niczym Ci deska stara nie bedzie przeszkadzac. Moim zdaniem lepiej poszukac deski w dobrym stanie do DFa niz wkładac coś co bedzie pózniej komicznie wyglądac..... Ale zrobisz jak uwazasz.... to Twoje auto...
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 14, 2008, 22:09:21 pm »

Michael

• Gość
No ok czyli tak generalnie z tego co czytam wszyscy jestescie nastawieni na ta orginalna deche ok szanuje wasze zdanie napewno beda dodatkowe wskazniki u mnie to jest na 100% caly czas mysle a polerowanym aluminium zeby wsadzic je jako obwodki predkosciomierza itd.Kierownica jest sportowa,ale mysle nad tym a zeby ta deske jakos obic moze flock tylko nie bardzo wiem ile to kosztuje ??

« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 15, 2008, 07:10:48 am »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
ale mysle nad tym a zeby ta deske jakos obic moze flock tylko nie bardzo wiem ile to kosztuje ??

Pierwsza strona tego tematu.
A ile kosztuje flokowanie takiej deski rozdzielczej i czy ewewtualnie mozna to zrobic samemu w domowym zaciszu pozdro ??

Cytat: "Mr.D"
Flokowanie samej deski to koszt okoo 300 PLN.

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 07, 2009, 22:20:57 pm »

WKLIW

• Gość
caly czas mysle a polerowanym aluminium

a może lepiej nie polerowane tylko "szorstkowane"  czy jak tam to się dokładnie nazywa chodzi mi o takie nie gładkie półmatowe. Wygląda elegancko i klasycznie i sporo mniej odbija światło. A światło naprawdę potrafi cuda robić w mercu mam chromowaną gwiazdkę w kierownicy i potrafi nieźle dawać po gałach ...

« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 08, 2009, 13:11:38 pm »

Offline xprot

• Sympatyk
    • borocaro+ gsi
Cytat: "WKLIW"
a może lepiej nie polerowane tylko "szorstkowane"  czy jak tam to się dokładnie nazywa

szczotkowane

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 12, 2009, 08:24:50 am »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Przykład plusowskiej deski w Fiacie:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/125P/41467