lepiej wsadzić za te pieniądze rovera 1.6
Jak za okolo 300- 600 zł podejmiesz sie wymiany silnika dohc fiata na rovera 1.6- mniej wiecej tyle wyniesie glowica z cala reszta to jestem pierwszy w kolejce do wymiany. Oczywiscie rozumiem ze w tej kwocie jest silnik....
Czyli tak podsumowujac warto w to inwestowac czy nie bo mnie sie wydaje jednak ze tej glowicy nic sie nie stanie a podniesie to moc mojego dohca i wydaje mi sie to dobry pomysl ogolnie silnik jest ogarniety i nie potrzebuje kolejnego remontu.Chcialem wiedziec czy ta modyfikacja doda mi troche mocy i czy przy zalozonej takiej glowicy silnik bedzie poprawnie pracowal
Moc podniesie tyle ze zainstalowanie wtrysku podniesie efekt jeszcze bardziej
Wtrysk jest mocnijszy o 10Km w stosunku do gaznika, no i ma okolo 12 % wiekszy moment obrotowy co juz jest odczuwalne dosc mocno. Najwieksze efekty daja podwójne gazniki ale cena jest zaporowa no i spalanie oscyluje w granicach 20L/100Km przy ich pelnym wykorzystaniu
Jest jeszcze opcja ONLY LPG- czyli ladujesz glowice,sam kolektor od wtrysku + blosa i fiacior bedzie zasuwal :mrgreen:
Zanim zainstalujesz glowice sprawcie tez dla pewnosci pojemnosc komory spalania czy jest identyczna jak w silniku wolnossacym