Autor Wątek: Cewka zapłonowa 1,6 GSI  (Przeczytany 1594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cewka zapłonowa 1,6 GSI
« dnia: Listopad 16, 2008, 18:22:55 pm »

Offline pawlack

• Sympatyk
    • 850 2.5 TDI
Witam! Zapowiada mi sie niestety zmiana cewki zapłonowej. W sklepie jak jak usłyszałem cenę to myślałem, że zawału dostane. Chcą za nią w okolicach 320 złotych, niestety zapomniałem spytać o producenta. Na allegro można znaleźć cewki w cenach od 100 zł. Głównie są to chińszczyzny, ale można też wyszukać trochę droższe cewki niby produkcji koreańskiej, takich firm jak DAC albo GIVI. Co sądzicie o ich jakości i która z tych firm może być lepsza, czy lepiej odpuścić sobie tego typu egzotyki i szukać oryginalnej używki bądź też kupić nową cewkę produkcji DELPHI dedykowaną do ASTRY 1,6 8V? Pozdrawiam!
Istnieją tylko trzy obiektywne przyczyny, by nie kupować samochodu: nie jest bezpieczny, jest absurdalnie drogi, jest Oplem Astrą.

Cewka zapłonowa 1,6 GSI
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2008, 18:53:02 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale nie pasuje od Nubiry 1,6 DOHC?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

Cewka zapłonowa 1,6 GSI
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2008, 19:01:20 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Pasuje od Nubiry 1.6 DOHC. Nie kupuj badziewia, w reklamacje nie wierz. Kup drożej a lepszy towar.
Pomóżmy Jackowi!

Cewka zapłonowa 1,6 GSI
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2008, 20:57:14 pm »

Offline pawlack

• Sympatyk
    • 850 2.5 TDI
Od Nubiry pasuje, ale na allegro to co maja do Daewoo Lanos i Nubiry to dokładnie ta sama chińska/koreańska jakość:) Na reklamacje nawet nie patrze, bo to pic na wodę, chodziło mi jedynie o jakość tych produktów. W takim razie poszukam czegoś lepszego(najlepiej ze znaczkiem GM:)), bo stanie na poboczu, albo strzały gazu jakoś mnie nie cieszą. Pozdrawiam!
Istnieją tylko trzy obiektywne przyczyny, by nie kupować samochodu: nie jest bezpieczny, jest absurdalnie drogi, jest Oplem Astrą.