Autor Wątek: Swiatła Pozycyjne...  (Przeczytany 1901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Swiatła Pozycyjne...
« dnia: Marzec 13, 2009, 09:37:16 am »

pawelmichalak

• Gość
Mam jeden ciezki problem... Moze ktos mi pomoc??
Kupilem poloneza Caro 1.6GSI tylko cos w podobie Chinskiego Poloneza. gdy wyciagne kluczyk ze stacyjki to swieca mi sie pozycje nawet jak sa wylaczone:( co to moze byc :?:

Swiatła Pozycyjne...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2009, 10:51:02 am »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
kolego chodziłeś na kurs nauki jazdy? bo jeśli tak to powinneś wiedzieć że światła pozycyjne nie są zależne od stacyjki.  wyłancza je się przełącznikiem, jak chcesz aby gasły ci po wyjęciu kluczyka to przełącz sobie na mijania
  i co ma gsi do chińskiego poloneza?
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

Swiatła Pozycyjne...
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2009, 11:15:18 am »

marcij

• Gość
Cytat: "pawelmichalak"
gdy wyciagne kluczyk ze stacyjki to swieca mi sie pozycje nawet jak sa wylaczone:( co to moze

Cytat: "Mariusz#1926"
światła pozycyjne nie są zależne od stacyjki. wyłancza je się przełącznikiem,

Poszukaj na forum , wydaje mi sie ze bylo. Instalacja elektryczna to niestety jest jedna wileka zagadka i dzieja sie z nia czasem cuda.

Swiatła Pozycyjne...
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2009, 11:26:19 am »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
ale co tu szukać jak świeca mimo  wyłączenia to znaczy  że jest zamknięty obwód
akumulator -bezpiecznik- wyłącznik - żarówka, wynika z tego że trzeba szukać przyczyny w samym przełączniku albo  pomiędzy przełącznikiem a żarówką. na początek wypnij przełącznik i zobacz czy świeca moim zdaniem nie maja prawa.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

Swiatła Pozycyjne...
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2009, 11:47:40 am »

pawelmichalak

• Gość
No wlasnie ze swieca... jak wyciagne przelacznik. A po za tym dzien wczesniej bylo oki jak zgasilem silnik to wszystkie swiatla gasly jak odpalalem silnik to sie zaswiecaly.

a jesli chodzi o gsi to on ma silnik i bude caro a jest wizualnie zrobiony na chinskiego to jest ten o to polonez
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez,Caro/20102

Swiatła pozycyjne
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2009, 12:31:32 pm »

markus15021959

• Gość
Napisz co dalej z tymi swiatlami , bo to wszystko pachnie zjawiskami nadprzyrodzonymi . A moze masz zwarcie ponizej wylacznika i to zwarcie robi za przelacznik?