Autor Wątek: Pytanie do starych wyżeraczy :) kable WN, 1.6 Bosh, LPG  (Przeczytany 2043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie do starych wyżeraczy :) kable WN, 1.6 Bosh, LPG
« dnia: Kwiecień 20, 2009, 10:40:51 am »

wojtek-3mia100

• Gość
Niedawno wymieniłem na takie niebieskie firmy JANMAR z napisem USA no i problemy na maxa. Czasem tylko strzelał i szarpał, a czasem w ogóle padał. W hurtowniach twierdzą że mają tylko te janmar albo sentech.  Wiem że dobre kable są firm NGK, Beru, Bosch ale nie wiem czy któraś z tych firm ma kable do poloneza plusa 1.6 na monowtrysku Bosha ?

Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2009, 12:36:42 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Jeździłem 2 lata na Sentechach, teraz od wymiany też mam kable tej firmy i nie narzekam na nie.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2009, 16:00:40 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
A może JANMOR? U mnie w sklepie jest dziwna sprawa. Leżą sobie obok siebie na oko identyczne JANMORY. Jedne za 30zł komplet, a drugie za 80 zł komplet. Ja na tych za 80 już chyba 4 rok jeżdżę.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2009, 16:04:45 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
bosch napewno robi kable do wtysku boscha  :P
najlepsze sa kable z Ełku , wszystko z napisem usa bedzie badziewne
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2009, 18:08:59 pm »

wojtek-3mia100

• Gość

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2009, 18:15:21 pm »

marcij

• Gość
AST to jest wlasnie elk. Chyba najlepsze z dostepnych od reki. Zakladalismy kiedys do boscha sentecha , to bylo gorzej niz na starych orginalnych kablach , dyskoteka pod maska , odrazu zostaly wymienione na Elckie i bylo lepiej, troche swiecily jak sie je zmoczylo , ale samochod pracowal rowno.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2009, 18:47:08 pm »

wojtek-3mia100

• Gość
Dzięki

Już zamówiłem jak się sprawdzą to zamówię sobie kilka sztuk i jedną w zapasie będę woził w bagażniku  :D

Jak już jestem w temacie to co sądzicie o tej cewce ? Gościu tłumaczy, że towar jest dobry ... ale każdy tak piszę. Mieliście do czynienia z taką marką ?

http://allegro.pl/item611420686_cewka_zaplonowa_polonez_fiat_lancia_alfa_bosch.html

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2009, 19:50:22 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
cewka seryjna ,jezeli boscha ,to taka jak fabryczna ,wiec powinna byc dobra ,
a czemu chcesz zmieniac cewke ? rzadko padaja te cewki ,wiec co u ciebie  z nia nie tak ?

narazie moje przewody maja nastukane 60kkm i jakies 6 lat i nie widze po nich zuzycia ,a placilem jeszcze 25pln w sklepie firmowym ZEMu , sklepu juz nie ma ,a przewody smigaja
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 20, 2009, 23:30:35 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
dorzuc jeszcze do zapasu kompa (50pln) i czujnik polozenia walu - i juz nic cie nie zaskoczy :D
te cewki naprawde rzadko padaja i beda dostepne jeszcze bardzo dlugo ,bo w wielu szmelcwagenach i innych wynalazkach jezdza ,wiec nie ma co sie szarpac ,
jezeli JA nie kupuje na zapas ,to naprawde nie ma cisnienia (choc sam mam w garazu rozdzielacz z modulem i cewka od gaznikowca ,wiec jestem przygotowany na wszelkie wypadki :P )

a tak wogole ,to kable z Ełku i swiece Iskry - i juz nie musisz wozic tych rzeczy w zapasie ,trzeba tylko zajzec do swiec co 20kkm i wyregulowac przerwe ,
u mnie swiece FE65PS robia po 50kkm ,bez problemow

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2009, 08:03:02 am »

wojtek-3mia100

• Gość
No fakt :)

Wyszło jakbym jeździł w schowku. Tak to jest, kiedy człowiek się śpieszy to diabeł się cieszy. Szczególnie jak na szybkiego piszę się posty.

Co do świec iskry to fakt. Są naprawdę bezproblemowe. Z tym czujnikiem położenia wału to również słyszałem i faktycznie dodam go do listy "schowkowych zapasów".

Miejmy nadzieję, że wszystko będzie OK, ale wiadomo. Złośliwość rzeczy martwych. Z tym też można przesadzić. Pamiętam jednego, który w starym WV passacie woził pół bagażnika części. Ludzie się śmiali, że w razie czego drugi samochód z tego skonstruuje.