Autor Wątek: pomy gotuje sie 1,9d  (Przeczytany 3001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pomy gotuje sie 1,9d
« dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:08:07 am »

strażak

• Gość
1]olej jest czysty
2]woda nie ma plam oleju
zaczoł sie gotowac osiagac duze teperatury,termostat działa prawidłowo przy 90 stopniach rura jest goraca ,wiatrak sie załanicza zauwazyłem ze do zbiorniczka leci woda z powietrzem gdyz widac bable,gdy nagrzeje sie np do 90stopni. po odkreceniu korka jest sucho w chłodnicy,poi dolaniu wody i przejechaniu np 5km gdy sie nagrzeje jest to samo albo sie gotuje woda.moze ktos takiego cos miał. czy chłodnica od poloneza benzyniaka ma jakis wpływ na to? bo po zalorzeniu tej cłodnicy za 2 tyg temu było wszystko luks.czy z dnia na dzien chłodnica by sie zamuliła?za pomoc dziekuje

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:48:35 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
W takim razie woda dostaje sie bezpośrednio do komory spalania a wtedy oleju nie bedziesz miał...
A moze gdzies mas wyciek i nie zauwazyłeś i układ sie zapowietrzył ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 11:35:09 am »

strażak

• Gość
no jak by do komory spalania to była by para z tłumika jej niema a wycieków brak.jak dolałem ok 1litra wody to nagle z chłodnicy wyleciało ok 3litrów wody tak jak by gdzies znikała a potem sie pojawiała sam juz niewiem co to moze byc

[ Dodano: 21 Kwi 2009 11:35 ]
no tak jak by sier zapowietrzał

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2009, 12:59:25 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Niekoniecznie.. para wodna ktory by w ten sposób powstała osadziła by się w którymś z tłumików... przecież nie masz rury na całej długości :)
Zobacz czy nie jest zapowietrzony.
Na zimnym silniku, najlepiej po nocy, dolej wody/płynu pod korek i odpal auto a potem patrz czy gdzieś nei kapie.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2009, 16:21:02 pm »

strażak

• Gość
nie kapie.a tu jest tylko jeden tłumik a reszta to rury.po nocy ciezko pali 3 mechaników mowi ze to uszczelka

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2009, 18:23:43 pm »

Offline mareks#1181

• Klubowicz
    • Atu+ GSI
Skoro są bombelki powietrza w zbiorniczku to też stawiam  na uszczelkię pod głowicą.

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:07:47 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
A sa bąbelki ? jak tak.. to śmierdzi uszczelką..

P.S. Pierwszy raz słyszę o problemach z tym silnikiem w poldku. :)

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:53:41 pm »

marcindohc20

• Gość
ja nie pierwszy raz u nas w warsztacie już parę razy robiliśmy uszczelkę pod głowica zdarzały sie  tez  pęknięcia tulei .

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2009, 19:24:31 pm »

lochun

• Gość
jak uszczelka byla by dmuchnieta to moc by spadla, może masz maly ubytek na glowicy, znaczy pęknięcie, w starym trucku u mnie bylo podobnie, grzal sie jak głupi i okazalo sie że glowica pękła

pomy gotuje sie 1,9d
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:33:39 am »

strażak

• Gość
juz doszłem koledzy pasek rozrzadu przeskoczył i to była przyczyna awarii juz miałem sciagac głowiece ale zauwarzyłem ze rozrzad jest przesuniety o oczko widocznie dostawało za duzo paliwa i była za duza teperatura spalania