Jak w temacie, planuję kupno silnika 1.6 GSI i zamontowanie go w miejsce 1.6 GLI ( bosch mono-motronic ). W związku z tym mam kilka pytań:
1. Co konkretnie powinienem wymienić, poza gołym silnikiem, żeby wszystko było OK?
Tzn. rozumiem że mocowania silnika są takie same, natomiast zupełnie nie wiem jak wygląda sprawa elektroniki - np. komputera, ogrzewania,etc.
2. Znalazłem na aukcji ->
http://moto.allegro.pl/item647513516_silnik_daewoo_fso_polonez_1_6_wszystko_do_poloneza.html#gallery ->silniki GSI z samochodów policyjnych. Sprzedawca napisał, że były fabrycznie wzmacniane. Czy orientujecie się może na czym to wzmocnienie polegało?
3. Silnik z aukcji powyżej ma LPG ( parownik w prawym górnym rogu ). Wg. mojego planu najpierw silnik miałby przejść kapitalny remont, włączając w to wymianę pompy oleju itd. Tak więc chciałbym w ciągu 3 miesięcy zrobić kompletnie sprawną, czystą i niezawodną jednostkę. No i nie odpowiada mi tu LPG, bo właśnie kryterium miał być jego brak. No ale piszą, że silnik jest wzmocniony fabrycznie, więc już sam nie wiem. W skrócie: Czy lepiej kupić silnik GSI nie jeżdżony na LPG czy skoro ma być remont, to nie ma co na to patrzeć?
4. W ilu złotych zamknie się taki remocnik silnika robiony własnymi siłami?
Pozdrawiam, Konrad.