Autor Wątek: resetowanie dziennego przebiegu kilometrów - jak to działa?  (Przeczytany 2111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

resetowanie dziennego przebiegu kilometrów - jak to działa?
« dnia: Czerwiec 09, 2009, 17:43:05 pm »

TooSlow

• Gość
Jak w temacie. Nie działa mi ten dolny wskaźnik przebiegu dziennego. Rozkręciłem licznik i jedyne co wiem, to to, że przycisk resetujący powinien się opierać o wystającą część z samych cyferek. Mój natomiast przeskoczył i jest poniżej cyferek, co oznacza, że nie może ich nawet dotknąć, a tym samym zresetować. Ale co lepsze, próbowałem ręcznie cienkim śrubokrętem wyzerować te cyfry, ale ani drgnęło. W zwiazku z tym, że kupno używanego licznika to 50zł + przesyłka, a nie wiem co dostanę, proszę was o jakieś wskazówki dot. naprawy tej pierdoły. ( bo już mi się nie chce zapisywać ile jeszcze na gazie przejadę ).

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2009, 17:59:57 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Zdjąłeś wskazówkę ? Najlepiej właśnie zdjąć wskazówkę (podważając z obu stron równomiernie płaskimi śrubokrętami), a następnie odkręcić ten przeźroczysty plastik na którym jest naklejona tarcza - wtedy masz najlepszy dostęp.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2009, 21:53:01 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Cytat: "TooSlow"
W zwiazku z tym, że kupno używanego licznika to 50zł + przesyłka, a nie wiem co dostanę,

jak znajdę licznik od PN to dam ci go gratis(za cen przesyłki)