Autor Wątek: Brak świateł mijania i drogowych w plusie.  (Przeczytany 1762 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak świateł mijania i drogowych w plusie.
« dnia: Lipiec 30, 2009, 09:04:29 am »

jarek526

• Gość
Mam taki problem. Ni z tego ni z owego przestały świecić światła mijania i drogowe (postojowe świecą). Nie świecą również kontrolki od nich. Sprawdzałem bezpieczniki i żarówki, wszystko jest ok. Przekaźnik przy przełączaniu z postojowych na mijania i z mijania na długie "cyka", czyli wygląda na sprawny. Nie działa też "błysk" długimi, chociaż słychać "cyknięcie" przekaźnika. Reszta oświetlenia i elektryki chodzi normalnie, a z tymi światłami klops.
Jakieś sugestie ? Z góry dziękuję.

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2009, 11:46:22 am »

Offline radosław91

• Sympatyk
  • Aktualnie posiadany: PN caro+ '99 1.6 GLi
moze brak masy?
Powered by Lpg.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2009, 12:57:29 pm »

pablo686

• Gość
A zarówki sprawne, może włącznik  od swiateł się zdupczył??

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2009, 16:28:48 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ja stawiam na "pająka". Gdyby włącznik był zepsuty to i tak działałoby mruganie długimi. Mogła się równie dobrze tylko kostka wypiąć. A kierunki działają?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2009, 21:15:11 pm »

jarek526

• Gość
Sprawa już rozwiązana. Walnięty był kontroler świateł, to, że "cykają" przekaźniki wcale nie oznacza, że są sprawne. U mnie okazało się, ze są jednak ujarane.
Dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2009, 20:54:26 pm »

Offline Marel

• Sympatyk
podepnę się pod temat - mianowicie po paru km jazdy w skrzynce bezpieczników słychać takie dziane "bzykanie" ( bzyczy tak biały przekaźnik - kontroler świateł ) jest tak tylko na światłach mijania i czasami na długich. Przy okazji ten biały przekaźnik strasznie się nagrzewa i tak potrafi " bzyczeć " długo. Przekaźniki mam dwa i po zmianie na ok 20 minut jest spokój a potem od nowa - co może być tego przyczyną bo już mi ręce opadają. Dodam ze jest to Kombi Gsi 2000r.