Pytanka mam
Od urządzenia sterującego idzie sobie niebieski kabel (+ na cewki). Dochodzi do elektrozaworu przy filtrze. Przy tym elektrozaworze jest podłączony brązowy minus i masa. Do elektrozaworu na reduktorze idą 2 niebieskie kable, które ktoś partacko skręcił i na ostatnich 10 cm przed reduktorem wyprowadził z nich 1 niebieski +. Brak minusa przy tej cewce, jest tylko masa.
1. Czy na reduktorze też powinien być minus jak na filtrze czy nie i dlaczego?
2. Czy połączenie dwóch + i zrobienie z tego jednego do reduktora oznacza, że gaziarze wyprowadzili + na elektrozawór na butli, którego wcześniej nie miałem i w związku z tym mogę się nie wpinać w reduktor, a po prostu podpiąć butlę pod jeden z dwóch + ? Jeżeli tak (w sumie chcę się upewnić), to co z minusem, też muszę pociągnąć z butli czy wystarczy masa do butli? Jeżeli muszę pociągnąć, to czy mogę do minusa z elektrozaworu reduktora?
3. Nie mam na wielozaworze wskaźnika gazu. Wyleciało mi z głowy jak kupowałem :D Dobrze słyszałem, że jest wymóg posiadania wskaźnika gazu na wielozaworze?
4. Pętla buforowa (czy tam bufor) może być pojedyncza, bo większa ilość i tak nie robi różnicy, dobrze mówię?
5. Pętle buforowe powinny być dwie (między butlą, a filtrem + między filtrem, a reduktorem) czy wystarczy jedna przed filtrem? Ja to dwie chcę zrobić, ale ciekaw jestem czy to wymóg. W końcu nowe instalki nie mają osobno elektrozaworu z filtrem, tylko jest w reduktorze, więc i bufor jest jeden.