dzieki za link do tego czujnika
mam jeszcze kilka pytan
a mianowicie czy mozliwe jest aby wszystkie czujniki zaczely "padać" po kolei??
czy sonda lambda moze powodowac ze moze akurat przez nia padaja te czujniki ( choc po powtornym wlaczeniu silnika nagle sie nprawiaja i nie wykazuje juz bledu)

?
czemu gdy jade noca a temperatura silnika wynosi ok 70 stopni nie zaswieca sie kontrolka check engine i silnik dobrze pracuje choc trzyma ok 1.5 tys obrotow?

gdy jade w dzien to po osiagnieciu 80-90 stopni zaczyna sie swiecic i wszystkie wymienione juz czujniki swiruja ( wczoraj doloczyl blad nr 29 cos zwiazanego z pompa paliwa)
czy czujnik polozenia przepustnicy mozna przeczyscic i bedzie dzialal jak nowy czy musze kupic nowy?

i ostanie czemu "skrzynka" z bezpiecznikami i przekaznikami jest lekko obtopiona na bezpieczniku od wtryskow, bezpieczniku od grzania tylnej szyby na przekazniku od swiatel mijania drogowych ( wszystkie styki czyscilem contakt sprayem, wszystkie bezpieczniki byly optopione a wrecz zesmazone wraz ze stykami) sporo tego moze ktorys z Was koledzy to okielzna bo mnie juz rece opadaja i nie wiem co mam z tym robic:( moze ktorys sie podejmie naprawy mojego poldka (oczywiscie nic zadarmo)