Autor Wątek: wskaźnik paliwa po zmianie dechy z plusaka do minusa  (Przeczytany 1419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wskaźnik paliwa po zmianie dechy z plusaka do minusa
« dnia: Sierpień 24, 2009, 13:50:46 pm »

Wiking

• Gość
Czołem,
Mam problem. Wymieniłem deche w Caro 1.5 GLE na tą od Caro Plusa i wskaźnik paliwa poszedł na maxa do góry przy przekręconym kluczyku. W zamianie bazowałem na temacie Seby OBR, gdyż robił to samo co ja teraz. W nowej kostce są dwa kabelki od wskaźnika. Po ich podłączeniu niestety u mnie niedziała. Jakieś sugestie? Z góry gracjas.

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2009, 23:20:08 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
masy nie ma.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:43:17 pm »

Offline Seba OBR

• Sympatyk
    • Polonez Caro (L-205) 1.8 16V
    • OBR Garages
Wiking, tak jak pisze Stingerek. nie będzie masy. z drugiej strony zastanawiam się, czy nie było kilku typów wskaźnika. jeśli tak było to musiałbyś do baku wsadzić ten plusowy o ile to przez to byłyby przekłamania

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2009, 12:52:00 pm »

Wiking

• Gość
Na to wygląda, że faktycznie nie mam masy. Dzięki Stingerek i Seba OBR  :)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2009, 15:14:50 pm »

bromhit

• Gość
Wskaźnik jest sterowany masą (rezerwa także) więc jak wskazówka idzie na maks do góry to dostaje masę (zwarcie do masy?). Rezerwa działa prawidłowo? Może są zamienione kable miejscami.
Jak jest problem z masą od wskażnika paliwa to powinien być także problem między innymi z kontrolkami nad nim.
Obydwie wtyczki do zegarów muszą mieć masę jedną wtyczką idzie masa do obrotomierza i wskaźnika temperatury, a drugą idzie masa do reszty.