Drogi znawco lata 80 nie oznaczały ze ludzie zyli w jaskiniach i owszem robi sie lutowanie kompów pracuje w tuningu wiec co nieco wiem wyjmij przepływke zastap ja map sensorem a on prawde ci powie map sensor ma to do klapkowca ze przyczyna złej pracy moze byc zrabana przycinajaca sie klapka na jałowym biegu i tyle w tym temacie
Kolego , znawco, w poprzednim poście napisałeś mi że mam diagnostyke zrobić. Powtarzam to sa lata 80 te i laptopa tam nie podepniesz do diagnostyki. Jedynym sposobem diagnostyki jest miernik, omomierz i voltomierz. Taka diagnostyka była robiona.
komputer jest oryginalny, był rozbierany prze zemnie i nie ma tam ingerencji polskiego tunera
Klapka sie nie przymyka, na biegu mjałowym faluje i to dość mocno.
Jeśli chcesz mi pomóc to pomyśl zanim cos klepniesz na forum bo narazie twoje wypowiedzi nie wniosły nic do tematu, podejrzenia masz jakieś z dupy w stylu lutowanego komputera ( Wystarczy napisac sprawdź komputer czy nie jest lutowany bądź "ulepszany" )
Skoro jesteś tunerem to pewnie masz taki komputer w jednym palcu więc może napsz mi łaskawie po czym poznam że cos jest nie tak.
Nie chce sie z tobą kolego kłucić, szukam tutaj pomocy , i szukam tej pomocy tez u Ciebie drogi kolego.
Rozwiń prosze to zdanie bo ja nic nie rozumiem z tego
wyjmij przepływke zastap ja map sensorem a on prawde ci powie map sensor ma to do klapkowca ze przyczyna złej pracy moze byc zrabana przycinajaca sie klapka [ Dodano: 16 Wrz 2009 16:05 ]
Jak to co ? Za wczesny czy za pozny spowoduje spalanie stukowe, autko nie bedzie pracowac na wolnych obrotach. I moze kopcic bo niespręona mieszanka nie spali się w całości i zostanie wydmuchana do rury i dopiero tam moze sie spalić (strały w wydech).
Koledze w tym silniku co chwila obraca się aparat zapłonowy (jakoś marnie to prykręcone czy jak / ) w kazdym raie potrafi zgubić wolne obroty, lub złapać mega muła miedzy 1500a 2500RPM (na postoju oczywiscie nie chce sie wkrecac). Wiec przyjrzyj się apracikowi.
Spalania stukowego nie ma, palec w rozdzielaczu jest na nazynke w obudowie. Dokręcony jest dobrze i na pewno stoi w msc.
Auto na wysokich pali i pracuje dość dobrze, problemem jest brak wolnych obr biegi jałowego.