Witam, mam kilka pytań dotyczących instalki audio w poldku:
mam radio JVC z odtwarzaniem płyt bez żadnych rewelacji 4X45 mocy, podłączyłem kostkę ISo do niego i do fabrycznych przewodów. Zastanawiam się czy nie zamienić przewodu zasilającego i masy na kabelki o ok. 1,5mm, czy też te fabryczne dadzą sobie radę. Mam pytanie czy zasilanie jeśli trzeba byłoby wymieniać kabel zasilający można byłoby pociągnąć z kostki umieszczonej pod schowkiem, jest tam odpowiednie zasilanie i czy muszę gdzieś tam umieścić jakiś bezpiecznik. W skrzynce bezpieczników jest bezp. 7,5A, na przewodach czerwonym 2A, żółtym 1A, przy radiu mam bezpiecznik jaki zaleca producent dość duży bo 15A (coś mi tu nie pasuje ale wysłucham opinii). Dodam że wymieniłem ostatnio przewody do głośników na 2mm kable. Głośniki: w tyle standardowe 2xTonsil 20W i w przodzie JBL 2x30W mocy ciągłej (90W szczytowej), które dopiero kupiłem. Trochę tego dużo ale generalnie:
1. czy wymieniać przewód zasilający i minusowy na grubszy czy będzie to bez problemu grało na fabrycznych
2. co z tymi bezpiecznikami trochę jest to zamotane moim zdaniem trzeba wyrzucić ten 2A i 1A co są na przewodach zasilających a zostawić ten w skrzynce i przy radiu. Proszę o wasze fachowe zdanie.