Autor Wątek: Podswietlanie regulacji nawiewu w Plusie. Kombi 2001 rok.  (Przeczytany 1725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podswietlanie regulacji nawiewu w Plusie. Kombi 2001 rok.
« dnia: Październik 01, 2009, 11:30:40 am »

TKD

• Gość
Witam!

Kontynuując usuwanie ustereczek w nowym nabytku chciałem się zabrać za podświetlanie regulacji nawiewu. W zasadzie dopiero wczoraj zauważyłem ze pokrętła nie świecą i aż do przeszukanie forum byłem przekonany że zaraz po kupnie jednak świeciły...

Moje pytanie brzmi. Czy naprawdę większość tych tablic po prostu nie jest podświetlana ? Da się jakoś bez szukania żarówek pod panelem sprawdzić którą opcje mam ?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2009, 11:37:05 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Da po wyglądzie regulacji. Już gdzieś jest dokładny temat o tym, ale nie mogę znaleźć...
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2009, 12:29:03 pm »

misiek_staszic

• Gość
Ja również potwierdzam jak wyżej. Dwie żarówki z zielonymi kondomami. Też po kupnie były spalone obydwie.

Jednak tak ode mnie, przy wymianie zwróć uwagę na linkę od regulacji ciepłe <-> zimne. Po założeniu panelu skontroluj ogrzewanie, gdyż często spada taki ładny biały plastik który podtrzymuje ją zaraz przed klapką przy nagrzewnicy (widać go przez wnękę do montażu radia). To tak, żebyś nie musiał dwa razy rozbebeszać tego.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2009, 08:18:36 am »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
zrób zdjęcie tyłu całego panelu to ci pokaże gdzie są te żarówki, i nic nie ściągaj poprostu wyjmij acały panel.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2009, 09:35:52 am »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Pozwoliłem sobie wykorzystać jedno zdjęcie z Allegro. Oprawki żarówek oznaczyłem strzałkami. Nie ściągasz panelu tylko wyciągasz całość, nie urywając przy okazji wężyków podciśnienia i kabelków elektrycznych. Wymiana polega na wykręceniu oprawek (szczypce, penseta się przydadzą), wyjęciu starych żarówek 1,2 W, zdjęciu zielonych kondoników (ostrożnie,żeby nie porwać), założeniu ich na nowe żarówki, wsadzeniu żarówek w oprawki, a potem włożeniu całości do panelu i przekręceniu, żeby nie wypadały.
Pomóżmy Jackowi!

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2009, 13:23:31 pm »

TKD

• Gość
Dzieki za informacje!
Czy ten panel jest na jakichs zaczepach / przykrecony czy wystarczy go wysunac ?
Pytam tak troche do przodu, bo auta nie mam pod domem i jak juz mam okazje troche pogrzebac szkoda tracic czas na szukanie rozwiazania ktore znacie ;).

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 04, 2009, 15:58:30 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
siedzi na zatrzaskach trzeba podważyć od dołu  najlepiej w 2 miejscach na raz wtedy  ładnie wyskakuje , bez wyjęcia radia się nie obędzie. co do gumek na żarówkach już mógł z nich pozostać tylko proszek albo zostanie po dotknięciu
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem