Autor Wątek: Jak zdemontowac licznik?  (Przeczytany 2466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zdemontowac licznik?
« dnia: Listopad 24, 2009, 16:00:21 pm »

Offline pigini

• Sympatyk
  • Caro+/- ? 1,4 16v 1994
witam:D mam pytanko do tych którzy już kiedyś zmieniali zegar, jak w caro plusie zdemontować ten plastik połączony z kratkami nawiewu? są w nim cztery śruby dwie pionowo w górę wkręcane we wnęce licznika i dwie na wprost  ale czy to wszystko? wykręciłem je, czuje ze  plastik w sąsiedztwie licznika już puścił  ale trzyma nadal w okolicach nawiewów. próbowałem delikatnie go podważyć   ale ani drga a wolałem nie ryzykować pęknięcia wiec odpuściłem i czekam Waszej porady  :wink:

są tam jakieś śruby czy zatrzaski ?

z której strony się do nich dobrać?
Jeśli nie potrafisz naprawić czegoś młotkiem, masz problem natury elektrycznej.

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2009, 16:22:28 pm »

Buszek

• Gość
Wyciągasz kratki nawiewu (przekręcasz na sam dół i powinny wyjść) , będą tam śrubki na górze (1 śrubka - 1 kratka nawiewu) , potem na dole i górze(miejsce przykręcenia śrubami) masz zatrzaski trzeba je jakoś podważyć najlepiej cienkim płaskim śrubokrętem do góry . I to w sumie tyle  :P

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2009, 18:47:39 pm »

Grejfrut

• Gość
a wiecie może czy w samych zegarach,nie ważne czy plus czy minus, można wymieniać obrotomierz??

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2009, 19:11:43 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Można wymienić. Jak już zdemontujesz "zegary" to sam zobaczysz co i jak.

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2009, 19:51:32 pm »

Grejfrut

• Gość
bombowo dzieks

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2009, 19:28:23 pm »

Offline pigini

• Sympatyk
  • Caro+/- ? 1,4 16v 1994
Dzięki:D jutro się za to biorę muszę sobie trochę liczniku ukolorkować  no i zmienić sam mechanizm prędkościomierza albo przesmarować bo jakoś ta cyka  denerwująco  :wink:   jak już zrobię a temat się zaostanie postaram się wrzucić foty ale ogólne założenia to niebieskie tarcze białe wskazówki wskazówka zmieniająca kolor na  wysokich obrotach na czerwony oraz przy zgaśnięciu silnika poza tym nieco mocniejsze  kontrolki kierunkowskazów bo przynajmniej u mnie w  dzień nic nie widać :?
Jeśli nie potrafisz naprawić czegoś młotkiem, masz problem natury elektrycznej.

Jak zdemontowac licznik?
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2009, 20:14:00 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Cytat: "pigini"
Dzięki:D jutro się za to biorę muszę sobie trochę liczniku ukolorkować  no i zmienić sam mechanizm prędkościomierza albo przesmarować bo jakoś ta cyka  denerwująco  :wink:

Cyka Ci linka prędkościomierza  :arrow: przesmaruj ją.
Pomóżmy Jackowi!