Autor Wątek: woda na skrzyni - czyli jak wyjąć nagrzewnice ?  (Przeczytany 2310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

woda na skrzyni - czyli jak wyjąć nagrzewnice ?
« dnia: Listopad 27, 2009, 23:02:50 pm »

Tomek_

• Gość
na przedniej części skrzyni biegów jest cały czas kropelka wody, podejrzewam nagrzewnice
płynu minimalnie ubywa, zastanawiam się nad wyciągnięciem nagrzewnicy i załatania
czy dużo z tym roboty ? ściąganie deski i wogóle
jak taką nagrzewnice naprawić ?
czy warto wlewać do płynu specyfik uszczelniający ?

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2009, 23:13:24 pm »

Offline graczol1

• Sympatyk
    • Borek 1.4 & Caro 1.6
sprawdź zaworek od nagrzewnicy, który masz w komorze silnikowej - lubi przeciekać podczas włączenia/wyłączania ogrzewania, jakbyś miał padnięta nagrzewnice to płyn miałbyś pod dywanikami. Zeby wyciągnąć nagrzewnice musisz zdemontować konsolę środkową i oczywiście najpierw spuścić płyn. co do specyfiku to najpierw sprawdź zaworek bo jemu specyfik nie pomoże... A jeśli to nagrzewnica to ja bym wsypał specyfik, ale minimalną ilość bo sam mówisz że to mały wyciek.
nic się tak wzajemnie nie uzupełnia jak szlifierka kątowa i migomat...
...i sto koni w Borku goni...
FSO POLONEZ Your best discovery

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2009, 00:04:16 am »

Tomek_

• Gość
to nie ten zawór, on ledwo co cieknie, ale pod nim jest kawałek papieru aby wszystko pochłaniać
gdzie jest drugi wylot z nagrzewnicy ?
konsola jest wyciagnięta, pod odpięciu tej plastikowej puszki zobacze nagrzewnice ?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2009, 10:46:13 am »

Offline graczol1

• Sympatyk
    • Borek 1.4 & Caro 1.6
1. Obok pierwszego
2. Tak
nic się tak wzajemnie nie uzupełnia jak szlifierka kątowa i migomat...
...i sto koni w Borku goni...
FSO POLONEZ Your best discovery

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2009, 12:31:48 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Tomek... jak już zdejmiesz dolny fragment obudowy, ten z wentylatorem to już wszystko sam rozkminisz, co i jak.TO na prawdę prosta robota, jednak trzeba się troszke nagimnastykować z pozapinaniem wszystkich spinek z powrotem bo przeszkadzają wyloty powietrza. Nie mniej jednak ja nie zapiąłem spinki tej od strony kierowcy najbliżej ściany grodziowej i trzyma się na 5 zamiast na 6... jestem leniwy.

Robota NIE JEST TRUDNA ANI SKOMPLIKOWANA ale upierdliwa... i denerwująca ze względu na dostęp.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...