Witam.
Mój samochód to Polonez Caro 1.4 GLI 16V z instalacją gazową Lavato.
Mam niemały problem i szukałem i szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem. U mechanika byłem i to nie jednego to powiedzieli mi, że uszczelka głowicy do wymiany.
No ja w to wątpię, i Proszę o poradę.
Wymieniłem termostat na nowy, żeby lepiej grzał. I fakt szybciej się zaczął nagrzewać, ale...
Silnik zaczął ostatnio dłużej się nagrzewać i nie chce się dogrzać. Rura z lewej strony na górze co idzie do chłodnicy jest gorąca tak jak pokazuje termometr około 50 -60 stopni, a te co idą do gazu i nagrzewnicy mają może z 20 stopni. Z termostatu odchodzą dwie rurki i jedna ma te 20 stopni, a druga jest zimna, czyli chyba trzyma. I o co tu chodzi? Zimno jest
Szron na szybach, nie można się pozbyć.
Dzięki za odpowiedzi.
[ Dodano: 05 Sty 2010 21:58 ]Aha, płynu też trochę ubywa. To może i faktycznie coś mam z uszczelką, ale jak miałem zepsuty termostat to po odkręceniu korka ze zbiorniczka wyrównawczego to syczał jak cholera. Jak zmieniłem, to samochód jakby ożył i już nie syczy tak. Płyn czysty, olej też.
Pali 14 gazu na sto, a nie powinien tyle. To duży fiat mi palił 7 gazu na sto, a mocy miał więcej niż na benzynie.