Autor Wątek: 1.6 GSI 2000rok obroty  (Przeczytany 1855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

1.6 GSI 2000rok obroty
« dnia: Styczeń 17, 2010, 09:17:45 am »

Gabriel83

• Gość
Witam wszystkich
Pisze ten temat bo szukalem tutaj odpowiedzi ale konkretnej nie znalazlem choc sa bardzo podobne a mianowicie mam poldka caro+ bez gazu i od pewnego czasu zauwazylem a konkretniej jak przyszly mrozy ze moj poldek na wolnych obrotach dziwnie pracuje tak jakby cos przerywalo falowaly obroty, choc chwile stanac przy nim i w sluchac sie w prace silnika bo na obrotomierzu jest to praktycznie nie widoczne wskazowka czasem drgnie ale na milimetr moze dwa to gora. gdy silnik pracuje na wolnych obrotach to czasami mi dymi tak ze nic nie widac z tylu ( olej filty swieze nie bierze oleju ani grama) a czasami przy odpaleniu praktycznie nie widac dymu. Ostanio zmienilem stacje benzynowa i nie leje mu zwyklej 95 tylko 98 i tak jakby troszke sie poprawilo ale nie do konca bo obroty dalej deko swiruja i nie zawsze juz dymi, aha gdy silnik juz ma 90 stopni a czasem przed 90 zapala sie check engine i wywala blad sondy gdzie po jakiejs chwili sama gasnie i po jakims czasie znow sie zapala, w czasie jazdy dluzej swieci i czasem gasnie a nawet niekiedy przejade ok 50km i wogole nie gasnie a dym z tylu raz jest a niekiedy nie ma ( kasowanie kompa nie pomoglo , a jeszcze cos z tylu z rury nic mi nie kapie ani woda ani benzyna. Swiece i przewody sa nowe choc zdziwila mnie jedna rzecz cewka zaplonowa o ile mi wiadomo gsi sa na abimexie i takie tez przewody kupilem do abimexa a jak sie okazalo cewke mam bosha jak to mozliwe moze tak byly montowane to chyba wszystko jak cos sobie przypomne to dopisze Pozdrawiam i sory za literowki pisze bez okularow ;)

Re: 1.6 GSI 2000rok obroty
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2010, 09:41:18 am »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Cytat: "Gabriel83"
zdziwila mnie jedna rzecz cewka zaplonowa o ile mi wiadomo gsi sa na abimexie i takie tez przewody kupilem do abimexa a jak sie okazalo cewke mam bosha jak to mozliwe moze tak byly montowane to chyba wszystko jak cos sobie przypomne to dopisze Pozdrawiam i sory za literowki pisze bez okularow ;)

GSi nie są ani na abimexie ani na Boschu. Cewka zapłonowa jest taka sama jak w Nubirze 1,6. Wtrysk z GSi opracowała firma Delphi.
Pomóżmy Jackowi!

1.6 GSI 2000rok obroty
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:23:41 am »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
e kolego widze że masz to samo co ja tylko u mnie  nie zaświeca się check. ja walczę z tym od pół roku  teraz wymieniam sondę. Zobaczymy czy pomogło w połowie  tygodnia.

[ Dodano: 2010-01-28, 20:13 ]
niestety nie pomogło :?
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem