Autor Wątek: Założenie obrotomierza w Plusie "golasie"  (Przeczytany 1603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Założenie obrotomierza w Plusie "golasie"
« dnia: Marzec 01, 2010, 23:14:07 pm »

wilq_7

• Gość
Mam takie pytanie czy może ktoś miał styczność z Plusem w wersji zubożonej (seryjny brak obrotomierza, zegarka, halogenów, wspomagania kierownicy i nielakierowane błotniki jakby ktoś nie kojarzył) i wie czy jest w tej wersji ostała się wiązka do podłączenia obrotomierza? Od nowości go w tym aucie nie było i nawet nie wiem jakby miała wyglądać wiązka do jego podłączenia, a nie chcę niepotrzebnie zegarów kupować.

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2010, 23:34:30 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
No coż - jeśli polityka FSO się nie zmieniła, to wiązkę powinieneś mieć kompletną. Najwygodniej to by było sprawdzić ze schematem w łapie czy kabelki określonego koloru wychodzą z odpowiednich złączek.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2010, 16:14:23 pm »

wilq_7

• Gość
Chyba to mi pozostaje, ale i tak nie mam na razie czasu i chęci otwierać wskaźników. Moje autko ma dość poważne braki w okablowaniu w stosunku do serii i gdzieś czytałem, że może także nie mieć złącza do podłączania obrotomierza. Jeszcze jedno pytanie: Czy w boschu sygnały dla obrotomierza są sczytywane z cewki?

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2010, 09:40:52 am »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
bo to prawda ze niema zlaczki do obrotka -daj sobie spokoj ,poniekad masz unikata i taki okaz niedlugo bedzie niezlym rodzynkiem.Wrzuc fotki wnetrze jak mozesz
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW